Scholen in Rataplan

Aanbod scholen 2021-2022

Schoolbrochure Rataplan

Update dd 24.06.2021: momenteel worden alle aanvragen verwerkt. Vanaf 28 juni nemen we weer nieuwe reservaties aan.

Welkom!

Beste leerkrachten en directie,
 
Met veel zorg stelden we een aanbod voor scholen samen. Deze schoolvoorstellingen kaderen binnen de Bo’kes, dat staat voor Borgerhoutse ‘ Kunsten voor kinderen in Rataplan. Bo’kes zijn broodnodig, net zoals onze overtuiging dat kunst-en cultuurbeleving dit ook is voor kinderen. Het Bo’kes-aanbod bestaat uit school- en familievoorstellingen, vakantiekampen, workshops en ateliers.
 
We maakten een selectie aan voorstellingen met muziek, theater, beeld, videoanimatie, jazz, dans & cross-overs:
 
Over het plezier van samen zijn (Wijtwee/Nosotrosdos) of juist alleen zijn (Solita); over leven onder water (Nautilus) en de rijkdom ervan (Walvis), over je verjaardag vieren in een kindertehuis (De binnenkamer van Binta) of ver van je geboorteland (Sinbad), over zaaien en groeien (PIT), over hoe in elk kind een jazz-muzikant schuilt (Drawing Basses), enz.
 
In tijden van corona ontwierpen we een kunsteducatief spel: ‘De verhalenmozaïek’. Een spelpakket waar leerkrachten samen met leerlingen spelenderwijs aan de slag gaan met verhalen uit de buurt. 
 
Daarnaast komt Rataplan weer ‘Op Visite’. Dit zijn voorstellingen op maat van de klas of turnzaal, gebracht door beginnende kunstenaars. De voorstellingen zijn mobiel en spelen meerdere keren per dag.
 
Een aantal belangrijke data:
 
  • Aanmelden op het Rataplan-aanbod kan vanaf vandaag tot en met ma 14 juni 2021. De toekenning van schoolvoorstellingen verloopt via loting.
    Op vr 18 juni bevestigt Rataplan alle toegekende schoolvoorstellingen.


  • Intekenen op het Op Visite-aanbod kan vanaf vandaag tot en met ma 4 oktober 2021.


  • Op zoek naar een spel om het huidige schooljaar mee af te sluiten? ‘De verhalenmozaïek’ is vanaf vandaag al beschikbaar voor uitleen. Neem hiervoor persoonlijk contact op met atia@rataplanvzw.beContactpersoon scholen: atia@rataplanvzw.be