JAZZFEST

21 • 22 • 23 okt.

Rapidman (c) Pull & Over Photographs
Vrijdag 21 oktober

Nathalie Loriers Trio x Rapidman

Nathalie Loriers is dé referentie van de Belgische jazz en een sidewoman die erg gegeerd is bij de beste formaties van het land. De pianiste  brengt haar nieuwe album met saxofonist Tineke Postma en contrabassist Nicolas Thys. Ze onthullen een verfijnde jazz met sterke en swingende melodieën. Een trio dat van grote klasse getuigt en je in geen geval wil missen!

RAPIDMAN is een kopstoot van een jazzband die je alle hoeken van de kamer laat zien zonder de controle te verliezen.
Met knallende energie, zangerige lyriek en catchy melodieën voegt het vijftal de jazztraditie naadloos samen met uiteenlopende invloeden uit de rock en experimentele elektronische muziek.

Timing:
20u30: Nathalie Loriers Trio
22u: Rapidman

Koop je tickets hier (€20/€12).
Of koop een combiticket voor alle dagen (€45).

Bram Weijters' Crazy Men (c) Maël G. Lagadec

Zaterdag 22 oktober

Kunde x Jon Doe One x Bram Weijters' Crazy Men

De Gentse rapper, producer en muzikant Kunde brengt een mix van nineties inspired hip hop, jazz, P-Funk en afrojazz. Hij bracht onlangs een volledig instrumentaal album 'Meanwhile' uit. Kunde staat bekend om zijn levendige en energieke concerten. Nu breidt hij zijn solo-project uit met een volledige live band.

Jon Doe One is het elektronische soloproject van Hannes d’Hoine. Jon Doe One zweert bij een intuïtieve aanpak in zijn nummers en op het podium, naar eigen zeggen een restant van zijn jazzopleiding. Op zijn pas verschenen derde plaat, ‘Sol Invictus’ heeft Jon Doe One het instrumentarium bewust beperkt gehouden. Naast zijn synth en elektronisch vervormde bas, kiest hij uitsluitend voor blaasinstrumenten. Je hoort echo’s uit ambient en industrial, maar net zo goed uit impressionistische klassieke muziek.

Bram Weijters’ Crazy Men duikt dieper en haalt onontgonnen parels boven uit de Belgische jazz, jazzrock en fusion uit de vroege jaren ’70. Denk aan Michel Herr’s Solis Lacus of Marc Moulin’sPlacebo, maar bijvoorbeeld ook aan muziek van de Amerikaanse gitaarlegende Bill Frissell. Of denk gewoon nergens aan en laat je meeslepen door een frisse, nieuwe kijk op een vaak over het geziene deel van onze vaderlandsemuziekgeschiedenis.

Timing:
19u: Kunde
20u30: Jon Doe One
22u: Bram Weijters' Crazy Men

Koop je tickets hier (€20/€12).
Of koop een combiticket voor alle dagen (€45).

Stellar Legions
Zondag 23 oktober

Stellar Legions

Fris, eigentijds en één groot ongepolijst avontuur, dat is Stellar Legions.
Vertrekkend vanuit de jazz, hip-hop, dub, elektro, dance, en menig andere genres verenigt dit collectief het avontuur en de improvisatie van jazz met hedendaagse klanken. Hun geluid kan worden gedefinieerd als een semi-elektronische droomwereld van extase waarin alles kan en alles mag. Met vette grooves, etherische synths, jazzy akkoordenflarden en catchy melodieën wordt er gedanst, gelachen en ontroerd.

Timing:
20u30: Stellar Legions

Koop je tickets hier (€16/€10) .
Of koop een combiticket voor alle dagen (€45).

suggesties

JAZZFEST

Nathalie Loriers Trio x RAPIDMAN

JAZZMUZIEKMIXPODIUM

JAZZFEST

Kunde x Jon Doe One x Bram Weijters' Crazy Men

JAZZFEST

Stellar Legions • album release concert

JAZZPODIUMMIXMUZIEK

Schrijf je in op de nieuwsbrief!