Stellar Legions • album release concert

JAZZFEST

JAZZPODIUMMIXMUZIEK
Nieuw! Koop een combiticket voor het hele JAZZFEST en geniet voor €45 drie dagen van verrassende concerten!

Fris, eigentijds en één groot ongepolijst avontuur.
Vertrekkend vanuit de jazz, hip-hop, dub, elektro, dance, en menig andere genres verenigen ze jazz met hedendaagse klanken. Met vette grooves, etherische synths, jazzy akkoordenflarden en catchy melodieën wordt er gedanst, gelachen en ontroerd.

De afgevaardigden van dienst zijn allen helden uit de geallieerde tijd:
Andrew Claes (STUFF., BRZZVLL, Internal Sun)
Klaas De Somer (Tourist LeMC, Selah Sue)
Fre Madou (ex-DAAU, Namid)
Bram Weijters (Raymond Van Het Groenewoud, Crazy Men)

ALBUM RELEASE

Stellar Legions brengt hun eerste album uit 21.10. Koop het voor of na het concert! Van Claes' verwrongen sax over de semi-elektronische extatische droomwereld die een 'An Arp in Tunesië' is tot de jazzy flarden van 'Wessel' waar De Somers gehaaste drumpatronen en Weijters waanzinnige keyboardsolo's oplichten, Stellar Legions verenigt het avontuur en improvisatie van jazz met hedendaagse klanken.


Kapitein's logboek: stardate 20/02/2222
4 ervaren ruimtecadetten van het Antwerps Interstellair Legioen, die de algemene kosmische "Nieuwe Vrede" beschermen, strijken neer na een lange, opwindende odyssee naar de grenzen van het uitdijende heelal.
Met hen komen verhalen en artefacten uit de multidimensionale kosmos voor het eerst naar onze geliefde moederplaneet Aarde, in de vorm van een ronde schijf, compleet met exclusief audio- en beeldmateriaal van hoge kwaliteit dat zorgvuldig is verzameld en geselecteerd ter promotie van de gevierde 2022 Vredesalliantie, die nu tweehonderd jaar bestaat.

Met passie presenteren ze deze eerste omnibus, ondergedompeld in de indrukwekkende totaalprojecties van Jaak de Digitale. De release is in handen van het Belgische kwaliteitslabel SDBan Ultra, zal vanaf eind oktober 2022 verkrijgbaar zijn bij de betere platenzaak en het schip vaart op de zonnewind richting cultuurtempels en festivals in het hele Vlaamse landschap en ver daarbuiten, om stoutmoedig te gaan waar geen mens is voorgegaan.

Credits

Klaas De Somer (Drums)

Fre Madou (Contrabas)

Bram Weijters (Toetsen)

Andrew Claes (Tenorsax)

suggesties

JAZZFEST

Kunde x Jon Doe One x Bram Weijters' Crazy Men

JAZZFEST

Nathalie Loriers Trio x RAPIDMAN

JAZZMUZIEKMIXPODIUM

Schrijf je in op de nieuwsbrief!