Kunde x Jon Doe One x Bram Weijters' Crazy Men

JAZZFEST

Kunde

De Gentse rapper, producer en muzikant Kunde brengt een mix van nineties inspired hip hop, jazz, P-Funk en afrojazz. Hij bracht onlangs een volledig instrumentaal album 'Meanwhile' uit onder het Antwerpse label San-kofa Rhythm Records. Het album is verkrijgbaar op tape en digitaal.
Daarvoor bracht hij in 2018 zijn eerste EP From Roots to Fruits uit onder de Mellow Minds Family. In de vreemde tijden van 2020 heeft Kunde een aantal singles indepentent uitgebracht.

Kunde staat bekend om zijn levendige en energieke optredens op het podium. Nu breidt hij zijn solo-project uit met een volledige live band met Pieter Vanoverbeghe (drums), Daniel Clariste Guedegbe (bas), Creo Cristoria (sax, toetsen), Joram Kunde Boumkwo (toetsen, vocals).

Jon Doe One ft. Eric Thielemans

Hannes d’Hoine is bassist van Die Anarchistische AbentUnterhaltung en speelde bij een hele resem andere bands. Met Jon Doe One, zijn soloproject bewandelt hij (nog) meer avontuurlijke paden. Met zelfgebouwde instrumenten, modulaire synths en een open vizier is hij steeds op zoek naar het creëren van nieuwe klanklandschappen, en op zoek naar nieuwe compagnons de route. Zo vond hij Eric Thielemans al enkele keren op zijn pad.

Eric Thielemans is een percussionist/drummer die onmogelijk in een hok te stoppen valt. Een zoeker in het ongrijpbare grenslandschap tussen modern klassiek, vrije improvisatie, jazz, noise en rock, die de laatste jaren vooral bezig is met onderzoek naar en creatie van een impressionant oeuvre als solist. Hij verstaat als geen ander de kunst om een ritme te (de)construeren en laat daarbij zijn fantasie de vrije loop. Een meester in het subtiele spel der verwachting en al dan niet inlossen, soms snoeihard, dan weer fluisterzacht.

Wat ze in Rataplan samen zullen brengen is waarschijnlijk een even groot raadsel voor henzelf als voor het publiek. Maar spannend wordt het zeker.

(c) Wannes Cré

Bram Weijters' Crazy Men

Bram Weijters’ Crazy Men zijn terug!
Eerder bracht de band onder leiding van toetsenwizard Bram Weijters al een goed ontvangen remake van Koen de Bruyne’s cultalbum ‘Here Comes The Crazy Man’ uit 1974. Deze keer duiken ze nog wat dieper en halen onontgonnen parels boven uit de Belgische jazz, jazzrock en fusion uit de vroeger jaren ’70. Denk aan Michel Herr’s Solis Lacus of Marc Moulin’sPlacebo, maar bijvoorbeeld ook aan muziek van de Amerikaanse gitaarlegend Bill Frissell die toen in België woonde en heel actief was. Of denk gewoon nergens aan en laat je meeslepen door een frisse, nieuwe kijk op een vaak over het geziene deel van onze vaderlandse muziekgeschiedenis.

Met eigentijdse arrangementen, een hechte groepsklank en een topbezetting van muzikanten die u ook tegenkomt in bands zoals Cargo Mas, Dans Dans, Lucid Lucia (vroeger BRZVLL) of Stuff gaat Bram Weijters’ Crazy Men opzoek naar vonken en avontuur op het snijvlak van jazz, fusion, improv en rock.Timing:
18u30: deuren Rataplan
19u: Kunde
20u30: Jon Doe One
22u: Bram Weijters' Crazy Men


Nieuw! Koop een combiticket voor het hele JAZZFEST en geniet voor €45 drie dagen van frisse jazzconcerten!

Credits

KUNDE

Joram Kunde Boumkwo (Vocals, toetsen)

Creo Cristoria (Sax, toetsen)

Daniel Clariste Guedegbe (Bas)

Pieter Vanoverbeghe (Drums)

Jon Doe One

Hannes d’Hoine (Synth, bas)

Bram Weijters’ Crazy Men

Bram Weijters (Toetsen)

Sam Vloemans (Trompet)

Andrew Claes (Tenorsax, EWI, Elektronica )

Vincent Brijs (Baritonsax)

Dries Laheye (Basgitaar)

Steven Cassiers (Drums)

suggesties

JAZZFEST

Stellar Legions • album release concert

JAZZPODIUMMIXMUZIEK

JAZZFEST

Nathalie Loriers Trio x RAPIDMAN

JAZZMUZIEKMIXPODIUM

Schrijf je in op de nieuwsbrief!