Connections

Nabou Claerhout

Rataplan nodigt Nabou Claerhout uit als Connectionsartiest in seizoen 2021-2022.
Binnen 'Connections' geeft Rataplan ruimte aan vernieuwende en opkomende artiesten om eigen werk te ontwikkelen en te presenteren.


Nabou leerde op haar negende trombone spelen en is ondertussen uitgegroeid tot één van de meest beloftevolle artiesten in de jazz. Ze studeerde af aan de Codarts Rotterdam en haar muzikale carrière nam een (internationale) hoge vlucht. Met haar quartet N∆BOU bracht ze haar debut ep uit ‘Hubert’ (2019). Waarmee ze zonder twijfel tot een van de pijlers van de nieuwe jazzgeneratie in België hoort, zowel als soliste, bandleider en componiste.
Nabou speelt mee in verschillende groepen en projecten zoals: 
Ghent Youth Jazz Orchestra, National Youth Jazz Orchestra(winner of the 2016 ‘Zilveren Notenkraker’ Award), Young Metropole Orchestra, Jokke Schreurs Septet, Azbeul, Pompelomina, Tadpole Evolution, Muze Jazz Orchestra feat. Lennert Baert & Het Gezin Van Paemel Theatre.

Kom kijken en luisteren!

Nabou maakt en toont in Rataplan in het voorjaar van 2022. Alle projecten worden binnen het programma van 'Connections' gemaakt en zijn dus uniek te zien in Rataplan. Mis dit niet!

Zaterdag 26/02 maakt Nabou haar meisjesdroom waar in Rataplan!
Ze stelt haar eigen Trombone Ensemble samen.  Het repertoire zal bestaan uit eigen composities die ze speciaal voor dit ensemble zal schrijven en arrangeren. Haar ensemble stelt ze samen met trombonisten met specifieke klankkleuren en persoonlijkheid. Meer info en tickets.

Vrijdag 29/04 zet Nabou twee duo's op het podium voor een unieke duo-double bill! Dit is het duo met saxofonist Ben Van Gelder en gitarist Reinier Baas.
En haar eigen nieuwe project T.R.O.M., waarin Nabou een duo vormt met drummer Mathias Vercammen. Meer info en tickets.
 
Vrijdag 27/05 nodigt Nabou haar twee favoriete Belgische muzikanten uit op het podium. Drummer Stéphane Galland en saxofonist Jeroen Van Herzeele waren Nabou's onderzoekspartners in haar masteronderzoek “ritme als bouwsteen voor compositie en improvisatie". Verwacht een avond vol verrassingen, voor zowel het publiek als de muzikanten zelf. Meer info en tickets.

Schrijf je in op de nieuwsbrief!