Een unieke double bill van twee muzikale duo’s!

T.R.O.M. & Reinier Baas en Ben Van Gelder

JAZZMUZIEK

Dit evenement is voorbij.

Deze avond kadert binnen 'Connections', het project waarin Rataplan ruimte geeft aan vernieuwende en opkomende artiesten om eigen werk te ontwikkelen en te presenteren. Nabou Claerhout is de 'Connections'artiest in het voorjaar van 2022, zij maakt en toont in die periode in Rataplan. De double bill van beide duo's is dus uniek en enkel te zien in onze zaal!

Mathias Vercammen en Nabou Claerhout werden in 2013 na een auditie beiden geselecteerd voor de bigband Ghent Youth Jazz Orchestra. Hieruit ontstond een muzikale vriendschap die tot de dag van vandaag standhoudt. Door hun individuele muzikale zoektocht door de jaren heen steeds vaker met elkaar te delen, creëerden ze een muzikale band vol blindelings vertrouwen. Na een reeks projecten met verschillende formaties waar ze samen aan deelnamen, kozen ze ervoor om met dit frisse project te experimenteren met hun mogelijkheden als duo. T.R.O.M

Saxofonist Ben Van Gelder en gitarist Reinier Baas werken al jaren samen in talloze formaties, maar bundelen hun muzikale krachten ook in een origineel duo-project. Met de albums ‘Smash Hits’ (2018) en ‘Mokum in Hi-Fi’ (2019) brachten ze twee gesmaakte albums uit, wat hen intussen een unieke unieke plek in het weelderige jazzlandschap van de Benelux opleverde. Nabou Claerhout nodigt ze uit op een double bill duo-avond, samen met haar eigen nieuwe project T.R.O.M.  
 
“Dit duo heeft sinds een workshop-namiddag in het Conservatorium van Rotterdam een 
enorm indruk op me achtergelaten”, aldus Nabou. “Sindsdien ben ik hun volledige parcours blijven volgen – zowel individueel als in duo en in andere grotere formatie. Verder zijn ze één van de inspiratiebronnen geweest voor T.R.O.M., mijn eigen duo-project met drummer Mathias Vercammen.”

ⓕ Facebookevent
 

Credits

Ben Van Gelder (Saxofoon)

Reinier Baas (Gitaar)

Nabou Claerhout (Trombone)

Mathias Vercammen (Drums)

Schrijf je in op de nieuwsbrief!