Anke Verslype en Willem Heylen

Artists in Residence

Rataplan geeft elk seizoen ruimte aan vernieuwende en opkomende artiesten om eigen werk te ontwikkelen en te presenteren. Vanaf sept. 2022 ontvangen we Anke Verslype en Willem Heylen als Artist in Residence voor seizoen 2022-2023

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Anke Verslype is een drummer en componist uit Antwerpen. Ze behaalde haar Master Jazz drums aan het conservatorium van Antwerpen in 2020.

Anke schreef altijd al muziek in alle stijlen en genres, gaande van elektronische muziek tot bigband arrangementen. Nadat ze vooral drumde voor en bij andere bands (Fortress, Whilla Whisper, e.a.) komt ze nu naar buiten met wat voor haar haar droomproject is: 'Aki. Met Aki werkt ze haar eigen muziek uit met verschillende mensen (o.a. met Willem Heylen) en bezettingen en probeert ze zo telkens een nieuw verhaal naar buiten te brengen. 
 
In 2019 speelde ze drums voor het project 'While I’m Still Young' o.l.v. Jakob Bro.
In 2020 schreef ze een bigband arrangement voor het Antwerp Jazz Orchestra en Chris Potter. Door haar achtergrond werkt Anke ook in het theaterlandschap, o.a. samen met Fortress voor Theater FroeFroe.


(c) Victoriano Moreno


Willem Heylen is een gitarist en producer gevestigd in Mechelen. Zijn artistiek werk wordt gekenmerkt door diversiteit. Zijn interesse in vele muzikale genres, uitvoerende kunst, muziektheater, dans, … heeft geleid tot zijn aanwezigheid in een breed scale aan artistieke projecten.

Als componist, producer en gitarist schreef hij muziek voor verschillende projecten waar hij zelf ook deel van uitmaakt. De voorbije jaren exploreerde hij ook solo werk. Met de focus op experimentele sfeermuziek.
Willem werkte reeds samen met onder meer Eric Thielemans, Jozef Dumoulin, Joachim Badenhorst, Mark Giuliana, Stef Kamil Carles, LEKI, Herman Brusselmans, Dirk De Wachter en vele anderen.

Momenteel is Willem het meest actief binnen de volgende projecten : Aki (samen met  Anke Verslype), Cinema Paradiso, SARGAM., Leki, Claroscuro, KRANKk en OrBit. Projecten die variëren van wereldmuziek en muziektheater tot atmosferische jazz en elektronische muziek.

Kom kijken en luisteren!

Anke en Willem spelen samen of elk met eigen projecten op het podium van Rataplan in seizoen 2022-2023. Tijdens hun residentiejaar krijgen ze tijd en ruimte om nieuw werk te maken en te tonen aan publiek.

24-09-2022: SARGAM.: info en tickets
Samen met sitarspeler Nicolas Mortelmans, drummer Jordi Geuens en bassist Ralph Hermans vormt Willem Heylen het explosieve doch meditatieve SARGAM.

23-12-2022: Anke Verslype en Bert Dockx:
info en tickets
Een unieke ontmoeting tussen twee eigenzinnige muzikanten.

17-03-2023: Claroscuro & LaPiratesse:
info en tickets
Een concert dat al je zintuigen bespeelt: een totaalbeleving met muziek, dans, spoken word en visuals. Willem Heylen is lid van de multi instrumentale band Claroscuro.

05-05-2023: Games & Motifs (werktitel):
info en tickets
Een nieuw project in volle ontwikkeling van Anke en Willem samen!

03-06-2023: Aki:
info en tickets
Anke en Willem spelen samen in Aki. De combinatie van drums met harp, gitaar en bas is uniek en doet de oren spitsen.

Kaartjes kopen per concert kan aan €16 basisprijs/10€ reductieprijs.
Kom je graag naar alle concerten? Koop dan het
Artist In Residence abonnement en woon voor €60 de vijf concerten van Anke en Willem bij!