Artist in Residence

Adia Vanheerentals' Waarlijk // WALLYN

Rataplan geeft elk seizoen ruimte aan vernieuwende en opkomende artiesten om eigen werk te ontwikkelen en te presenteren. In de maand juni ontvangen we Adia Vanheerentals en Jan Wallyn als Artists in Residence.

Adia Vanheerentals' Waarlijk

"Het voelt goed om mijn artistieke ontwikkeling verder uit te bouwen op een vertrouwde plek, met mensen die sterk in me geloven."
We interviewden Adia voor onze voorjaarskrant. Lees het interview hier.

Adia Vanheerentals studeerde in 2021 af aan het conservatorium van Antwerpen, bachelor jazz (saxofoon) en rondde in 2023 haar educatieve master jazz af. Het is vanuit die expertise op saxen en als educatieve master dat ze een nieuw project uitwerkt.
Met Waarlijk wil Adia haar ervaringen in brassbands mengen met haar interesse voor vrije improvisatie en alternatieve composities. Ze experimenteert met de publiekservaring van een staand (dansend) publiek en de onverwachte aard van geïmproviseerde muziek. De muzikanten staan niet in de klassieke opstelling, maar wel mee tussen het publiek, waarin ze zich ook verplaatsen.

Verwacht je aan een dansbaar concert met een aparte bezetting muzikanten, onder wie een sousafonist en twee saxofonisten. Het publiek wordt meegenomen op een dansbare trip van grooves en onverwacht samenspel.

VRIJ 7.06 - TICKETS x INFO

Waarlijk is Fien Desmet (zang) – Hanne De Backer (baritonsax, basklarinet) – Gregory Van Seghbroeck (sousafoon) – Adia Vanheerentals (sopraan- en tenorsax) - João Lobo (drums)

WALLYN

WALLYN (c) Julien Cherpion

WALLYN is de band rond Jan Wallyn, oorspronkelijk opgeleid als klassiek pianist, begon die op 14-jarige leeftijd met produceren en liedjes schrijven. Die verkende hun artistieke stem door middel van choreografie en kwam uiteindelijk terug bij de muziek. Met WALLYN combineert Jan beide uitingen: in eclectische uitvoeringen op elektronische muziek. Sinds 2022 werkt Jan ook als soundtrackcomponist voor theater en dans.

De queer power rangers van WALLYN brengen energetische electro-jazz. De combinatie van elektronische beats, ritmische drums en opmerkelijke zang maakt van WALLYN een tegelijk nostalgische en futuristische trip. Als Artist in Residence werkt WALLYN aan nieuwe muziek waarbij de emotie centraal staat, samen met de zoektocht om deze te verklanken.
WALLYN is Jan Wallyn (zang, productie) – Sam Renascent (drums, productie) – Nero Vergaert (saxofoon) – Hazel Halle (toetsen & backing vocals)

suggesties

interview Adia Vanheerentals

Artist in Residence

WALLYN

zaterdag 08 juni
20:30
rataplan

Artist in Residence.

Adia Vanheerentals' Waarlijk

vrijdag 07 juni
20:30
rataplan

Schrijf je in op de nieuwsbrief!