Artist in Residence

Anke Verslype en Willem Heylen

Rataplan geeft elk seizoen ruimte aan vernieuwende en opkomende artiesten om eigen werk te ontwikkelen en te presenteren. In de maand oktober ontvangen we Anke Verslype en Willem Heylen als Artist in Residence.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Anke Verslype is een drummer en componist uit Antwerpen. Ze behaalde haar Master Jazz drums aan het conservatorium van Antwerpen in 2020.

Anke schreef altijd al muziek in alle stijlen en genres, gaande van elektronische muziek tot bigband arrangementen. Nadat ze vooral drumde voor en bij andere bands (Fortress, Whilla Whisper, e.a.) komt ze nu naar buiten met wat voor haar haar droomproject is: 'Aki. Met Aki werkt ze haar eigen muziek uit met verschillende mensen (o.a. met Willem Heylen) en bezettingen en probeert ze zo telkens een nieuw verhaal naar buiten te brengen. 
 
In 2019 speelde ze drums voor het project 'While I’m Still Young' o.l.v. Jakob Bro.
In 2020 schreef ze een bigband arrangement voor het Antwerp Jazz Orchestra en Chris Potter. Door haar achtergrond werkt Anke ook in het theaterlandschap, o.a. samen met Fortress voor Theater FroeFroe.


(c) Victoriano Moreno


Willem Heylen is een gitarist en producer gevestigd in Mechelen. Zijn artistiek werk wordt gekenmerkt door diversiteit. Zijn interesse in vele muzikale genres, uitvoerende kunst, muziektheater, dans, … heeft geleid tot zijn aanwezigheid in een breed scale aan artistieke projecten.

Als componist, producer en gitarist schreef hij muziek voor verschillende projecten waar hij zelf ook deel van uitmaakt. De voorbije jaren exploreerde hij ook solo werk. Met de focus op experimentele sfeermuziek.
Willem werkte reeds samen met onder meer Eric Thielemans, Jozef Dumoulin, Joachim Badenhorst, Mark Giuliana, Stef Kamil Carles, LEKI, Herman Brusselmans, Dirk De Wachter en vele anderen.

Momenteel is Willem het meest actief binnen de volgende projecten : Aki (samen met  Anke Verslype), Cinema Paradiso, SARGAM., Leki, Claroscuro, KRANKk en OrBit. Projecten die variëren van wereldmuziek en muziektheater tot atmosferische jazz en elektronische muziek.

Kom kijken en luisteren!

Anke en Willem stellen twee projecten voor op ons podium:

Games & Motifs:
Ze werken een nieuw gemeenschappelijk project uit, het improvisatie collectief Games & Motifs. Samen met muzikanten Jozef Dumoulin, Yannick Peeters en Lynn Cassiers. Laat je meeslepen door atmosferische werelden, simpele structuren en abstracte klanken.
Voorlopig voor het eerst en uniek te zien in Rataplan!

aki
Hét droomproject van Anke Verslype. Ze brachten vorig jaar hun eerste full album uit en gingen op tournee met Joachim Badenhorst op klarinet.
Tijdens hun residentie in Rataplan werken ze aan nieuwe muziek met een nieuwe gast: Niels Van Heertum. Als afsluiter van hun residentie spelen ze een live luistersessie, als voorproefje op hun volgende album.

suggesties

Artist in Residence

Games & Motifs

Artist in Residence

aki

MUZIEKRESIDENTIE

Schrijf je in op de nieuwsbrief!