AMAEA

Artist in Residence

MUZIEKRESIDENTIENIEUW WERK

Speeldata

donderdag 19 september
20:30
rataplan
Rataplan geeft elk seizoen ruimte aan vernieuwende en opkomende artiesten om eigen werk te ontwikkelen en te presenteren als Artist in Residence. In de maand september ontvangen we Rahmat Emonds met haar band AMAEA.

AMAEA is opgebouwd rond zangeres en songwriter Rahmat Emonds. De muziek gaat van zeer ingetogen tot heel uitbundig met de stem als absolute leidraad. Je hoort alternatieve soul met invloeden uit jazz, zachte indie en zelfs afrobeat. De zang van Rahmat maakt van dit alles een perfect passend geheel.

Met hun muziek gaat AMAEA opzoek naar vrijheid, in de beweging, in de muziek, in de stem. “Met muziek wil ik mijn omgeving (maar ook mezelf) een stukje dichter bij zichzelf brengen…” 

Rahmat Emonds werkt samen met Mirko Banovic op basgitaar en Sam Gysel op drum aan hun eerste EP/album. Als artist in residence werken ze hun live set verder uit en experimenteren ze ook met kostuum, beweging én scenografie. Iets om naar uit te kijken!

Over Rahmat Emonds

Zangeres en songwriter Rahmat Emonds studeerde zang en songwriting aan BIMM London en studeerde in 2022 af aan de hogeschool PXL-music.

Sinds 2022 is Rahmat één van de vaste leden van Stef Kamil Carlens. Zo toert ze ook dit jaar mee met Stef Kamil Carlens & The Swoon, samen met Mirko Banovic, basgitarist en muzikale coach van AMAEA.

Rahmat was als zangeres lid van de elektronische muziekgroep Vermin Twins. Ze deed mee in de multidisciplinaire voorstelling ‘When I Look at a Strawberry, I Think of a Tongue’ van Lisi Estaràs, Mirko Banovic, Kristien De Proost & Sara Vanderieck. Sara Vanderieck werkt ook mee aan de dramaturgische/scenografische uitwerking van de performance van AMAEA.

Credits

Rahmat Emonds (zang, songwriting)

Mirko Banovic (basgitaar)

Sam Gysel (drum)

Anke Defossé (fotograaf)

Schrijf je in op de nieuwsbrief!