Suzan Peeters / Ruidoscuro ft Joachim Badenhorst / Ocean Eddie ft Sofia Jernberg

Interlinie

MUZIEKJAZZEXPERIMENTRESIDENTIE

Speeldata

zaterdag 14 december
20:30
rataplan
Timing:
19 u.: deuren open
19.30 u.: Suzan Peeters
20.30 u.: Ocean Eddie ft. Sofia Jernberg
21.50 u.: Ruidoscuro

Suzan Peeters is een Belgische accordeonist, improvisator en geluidskunstenaar. Ze experimenteert met het akoestische klankspectrum van de accordeon. Deze tracht ze uit te breiden aan de hand van speeltechniek, een massagebord, transducers en live electronics, waarbij de klank steeds de beweging van de balg volgt. Suzan Peeters werkt de week voor Interlinie als Artist in Residence in Rataplan aan nieuwe muziek, kom het als eerste ontdekken tijdens Interlinie!

Ocean Eddie zorgt voor een interactie die speels, onvermoeibaar en lichtelijk ongezond competitief wil zijn. De songs vragen ons om stromingen, geluiden en stiltes voortdurend te herverdelen. 
In april 2023 nodigden ze de Zweedse zangeres Sofia Jernberg uit voor een residentie en opnamesessie in kunstencentrum Nona (Mechelen, BE). Het album dat hier werd opgenomen zal in de winter van 2024 worden uitgebracht.

Met het kwartet Ruidoscuro combineert Frank Rosaly zijn Puerto Ricaanse roots met zijn achtergrond als improvisator, componist en jazzmuzikant en doet hij muzikaal onderzoek naar zijn geboorteland. Naast akoestische instrumenten, maakt hij gebruik van elektronica om buitenaards reflecties te creëren van inheemse instrumenten. De rauwe energie van dit krachtige kwartet levert een donker verhaal op, ideale muziek om in te verdwalen. Vanavond nodigt Ruidoscuro rietblazer Joachim Badenhorst uit als special guest!

Interlinie

Van 13 tot en met 15 december 2024 spoort het Amsterdamse muziekplatform Space is the Place door België in een nieuw concept genaamd Interlinie. De haltes zijn Sojo in Leuven, Rataplan in Antwerpen (i.s.m. Sound in Motion en Klankhaven) en KAAP in Oostende. Dit driedaagse evenement heeft tot doel het Nederlandse en Belgische landschap van improvisatie, experiment en jazz met elkaar te verbinden en te kruisbestuiven. Deze eerste editie brengt het explosieve kwartet Ruidoscuro samen met gelijkgestemde Belgische muzikanten op elk podium – en wie weet duiken er nieuwe formaties op.

VRIJ 13.12 - Sojo Leuven - Ruidoscuro / Farida Amadou solo
ZA 14.12 - Rataplan Antwerpen - Ruidoscuro ft Joachim Badenhorst / Ocean Eddie ft Sofia Jernberg / Suzan Peeters
ZO 15.12 - KAAP Oostende - Ruidoscuro / John Dikeman & Andreas Bral.

Interlinie i.s.m. Amsterdams muziekplatform Space is the Place, Sound in Motion, Klankhaven, Werkplaats Walter, Rataplan, KAAP, 30CC Leuven

Credits

Ruidoscuro

Ibelisse Guardia Ferragutti (synthesizers & electronics)

Marta Warelis (synthesizers)

Andy Moor (electric guitar)

Frank Rosaly (drums & electronics)

Joachim Badenhorst (rieten)

Suzan Peeters

Suzan Peeters (accordeon)

Ocean Eddie ft. Sofia Jernberg

Stan Maris (accordeon)

Viktor Perdieus (saxofoon)

Andreas Bral (piano, harmonium)

Schrijf je in op de nieuwsbrief!