Kom binnen

5 dagen open deur

In mei richten we vijf dagen de schijnwerpers op de diverse werking van Rataplan. 

Van 14 - 18 mei nodigen we je uit om mee te doen, te komen kijken & luisteren, gezellig samen te komen in de living. Met als kers op de taart de feestelijke opening van de samentuin op de binnenkoer van Rataplan, De Kompaan & Ligo. 
 
Op het programma:
 
  • Dinsdag 14.05 – open repetitie ’t akkoord 
20.00 – 22.00u. 
Deze eigenzinnige en kleurrijke stadsfanfare repeteert wekelijks in Rataplan. Vanavond ben je van harte welkom om te komen kennismaken. ’t Akkoord is altijd op zoek naar cross-over en ontmoeting. 
 
  • Woensdag 15.05 - familiecafé met Atelier Ratabouwers & buurtkeuken De Kompaan 
12.00 - 20.00u. 
Kom gezellig iets drinken in de living. Tussen 13.30 - 15.30 u. opent Atelier Ratabouwers, de creatieve broedplaats voor kinderen uit de buurt. (6- tot 10-jarigen, gratis, zonder inschrijving

’s Avonds kan je aanschuiven bij de buurtmaaltijd van De Kompaan (tussen 18 - 20 u, vrije bijdrage, zonder inschrijving.) 
 
18.30 – 20 u. - gratis 
Kom luisteren naar de live podcastopname waarin psychologe Dominique Mertens in gesprek gaat met rapper Pasi over mentale gezondheid. I.s.m. Young Fenix 
 
20.30 – 22.30 u. – reserveer een ticket 
Een concertavond gecureerd door veelzijdig kunstenaar Junior Akwety. 
Gospel Wings brengt een kleurrijk spektakel met traditionele en moderne gospel en een knipoog naar de Afrikaanse folksong. Mimi Waterfall speelt soulvolle, eerlijke nummers met een sterke podiumpréscence. Meer info via deze link. 
 
14.00 – 18.00 u. - gratis 
Samen met buurtbewoners, vrijwilligers, cursisten van Ligo en Studio Kuurjeus ontwikkelen Rataplan & De Kompaan een groene samentuin op onze gedeelde binnenkoer. 
Op 18 mei openen we deze nieuwe plek. Plant mee de laatste zaadjes, er zijn workshops en muziektheater voor kinderen, er is live muziek en heerlijke apérosnacks van De Kompaan. Meer info via deze link.
De ontwikkeling van de samentuin is met de steun van Stad Antwerpen. 

suggesties

Feestelijke opening samentuin

Kom binnen

BUURTFAMILIE

Double Bill

Mimi Waterfall + Gospel Wings ft. Julianknxx & Junior Akwety

Schrijf je in op de nieuwsbrief!