Mimi Waterfall + Gospel Wings ft. Julianknxx & Junior Akwety

Double Bill

Dit evenement is voorbij.

Timing:
19.30 u.: café open
20.30 u.: Gospel Wings ft. Julianknxx & Junior Akwety
21.20 u.: Mimi Waterfall

Julianknxx opent de avond met een spoken word performance in het kader van zijn expo 'Chorus, Remembrance in Flight' in de Singel. Julianknxx's polyfone kunstpraktijk nodigt uit tot nieuwe perspectieven op de geschiedenis en zwarte cultuur.
In 2023 trad hij op in de Singel met een lokaal samengebracht Congolees koor onder leiding van Junior Akwety. Dat herhalen ze vanavond nog eens!

Gospel Wings

Een kleurrijk spektakel met meeslepende songs, traditionele en moderne gospel en een knipoog naar de Afrikaanse folksong.
Gospel Wings is een gospelkoor met een hedendaagse Afro-Amerikaanse toets. De groep werd opgericht door Didier Likeng, een grote naam binnen de Europese gospelwereld. Als schrijver-componist, arrangeur en artistiek producer, beschikt deze tenor ook over een groot rechtvaardigheidsgevoel binnen een wereld die worstelt met zijn waarden. De vocale kracht van deze set explodeert in een emotie die niemand onverschillig laat. Vanavond treden ze op met special guest Junior Akwety!

Mimi Waterfall

De muziek van Mimi Waterfall is soulvol, haar teksten nodigen uit tot nadenken. Ze laat zich inspireren door patronen en lessen in het leven, haar teksten zijn eerlijk en verbinden de luisteraar met hun eigen emoties en ervaringen. Met haar muziek roept Mimi Waterfall de luisteraar op om terug te keren naar hun eigen goddelijkheid. Met invloeden uit r&b, hiphop, dancehall en afropop

foto © Sherwood NkwentiJunior Akwety cureert deze concertavond in Rataplan in het kader van de expo 'Chorus, Remembrance in Flight' van Julianknxx in de Singel.

Beleef het werk van Julianknxx ook in het FOMU en de Singel voor een aansluitend weekend vol gemeenschap en reflectie.
do 16 mei: film & talk Julianknxx in FOMU
vr 17 mei: concert olv. Junior Akwety in Rataplan
za 18 mei: vernissage Chorus, Remembrance in Flight & talk in DE SINGEL

Credits

Gospel Wings

Emelyne Malundama Mabinda (zang)

Aline Bosuma W'okungu Bakili (zang)

Noah Nzuamo-Kiabanguka (zang)

Didier Likeng Petis (zang/gitaar)

Mimi Waterfall

Noémie Matondo Ntoto (zang)

Simon De Rover (drum)

Victor Pauwels (gitaar)

Brice Ndjana (basgitaar)

Lorenzo Kobina (toetsen)

Maurice De Clerk (saxofoon)

Schrijf je in op de nieuwsbrief!