Common Ground

Food - talk - performance

Tijdens Common Ground eten we samen, gaan we in gesprek met artiesten, jongeren, buren, publiek en sluiten we af met een performance op ons podium.

We praten over verschillende thema’s en gaan op zoek gaan naar de gemeenschappelijke grond. We leggen de link tussen participatie en de kunstpraktijk van Rataplan.

Vrijdag 27 mei kadert binnen de Freejazz avond met Van Herzeele / Galland / Claerhout. Dit is de derde en laatste 'Connections'-avond van onze artist in residence Nabou Claerhout. Voor het concert gaan we in gesprek met Nabou Claerhout (jazz tromboniste en artiest in residentie in Rataplan), Junior Akwety (zanger, songwriter en acteur) en Joffrey Anane (danser). Abbie Boutkabout modereert het gesprek. Met artistieke interventies van Stéphane Galland (drums) en Joffrey Anane (dans).

We zullen het hebben over ritme & improvisatie. Het vertrekpunt is het doctoraatsonderzoek van Nabou “ritme als bouwsteen voor compositie en improvisatie”.

Voor de talk is er ook eten voorzien voor iedereen! We vragen hiervoor een vrije bijdrage. Nadien start de talk en aansluitend het concert, koop hiervoor een ticket via deze link.

Timing:
18u30: food (vrije bijdrage)
20u: Talk (met je ticket voor het jazz trio)
21u20: Jazztrio Van Herzeele/Galland/Claerhout (tickets)


ACTUA JONGEREN JAZZ DEBAT

Credits

illustraties promobeeld (Jill de Graaf)

Speeldata

vr 27 mei 19:00
Rataplan