Aki

Anke Verslype en Willem Heylen zijn Artist in Residence in Rataplan in seizoen 2022-2023. Binnen dit kader programmeert hij één van zijn muzikale projecten als eerste concert van het seizoen!
----------------------

Onder de naam ‘aki’ schrijft  Anke Verslype haar eigen muziek en brengt ze deze naar buiten met verschillende bezettingen. In februari 2020 bracht aki een eerste EP ‘warme dagen’ uit. In maart 2021 volgde een tweede EP ‘Niobe’ alsook een nieuwe bezetting. Voor deze opnames liet Anke haar vergezellen door Marjolein Vernimmen (harp) , Ruben De Maesschalck (Bas) en Willem Heylen (Gitaar). Ze speelden in deze bezetting ook op Jazz Middelheim in september 2020. 
 
In het najaar van 2022 komt het eerste full album van het collectief uit. De bezetting blijft deze keer behouden, maar met toevoeging van Joachim Badenhorst op klarinet. 
 
Tijdens hun residentie in RATAPLAN zal het collectief nieuwe muziek uitwerken. Vanaf het voorjaar 2023 gaat aki verder aan de slag met onuitgegeven werk dat ze zullen finetunen in hun residentieweek. 
Op het concert aan het einde van die residentieweek wordt deze nieuwe muziek voor het eerst voor een publiek gespeeld. 
 
Aan de basis van hun muziek staan ongecompliceerde, sobere melodieën waarvan de grenzen worden verlegd tijdens de improvisatie. Samen creëren ze een unieke sound die je laat meevoeren op een stroom van warmte en melancholie. Aki brengt beeldende jazz die je ongelooflijk nostalgisch kan maken en niet zomaar onberoerd laat. Ze laten een midden tussen filmische landschappen, jazz en minimalisme.

Credits

Anke Verslype (Drums)

Willem Heylen (Gitaar, Bas)

Marjolein Vernimmen (Harp)

Ruben De Maesschalck (Bas)

Joachim Badenhorst (Klarinet)

suggesties

Artist in Residence

Anke Verslype en Willem Heylen

Schrijf je in op de nieuwsbrief!