Vaste bewoners

Stadsdichters

Op gedichtendag 2023 krijgt het stadsdichterschap een nieuw hoofdstuk. Na 20 jaar door de stad gedragen te zijn, staan ze nu op eigen benen. In 2023–2024 zullen Lotte Dodion, Ruth Lasters, Proza-k en Lies Van Gasse als stadsdichters voluit zingen, voor de stad, voor haar bewoners, en misschien meest nog voor de fundamentele vrijheid van het woord.

De herstart van het stadsdichterschap is een initiatief van Rataplan, Behoud De Begeerte, De Studio, Creatief Schrijven, VONK & Zonen, De Roma, Avansa en Catapult.

TROMP vzw

’t Akkoord
Een eigenzinnige en kleurrijke stadsfanfare. Constant op zoek naar cross-over en ontmoeting, zowel in hun bezetting muzikanten, de muziekstukken die ze spelen als de optredens die ze geven. Daarom experimenteren ze vaak met ongewone instrumenten of spelen ze stukken die niet echt behoren tot het klassieke fanfare-repertoire.

Repetities: di 20u00 – 22u00.
Geen lidgeld, je kan kiezen voor een vrije bijdrage.

Tarmacadam
Een percussie en groove lab voor kinderen en jongeren.
Kinderen tussen 10 en 12 jaar ontdekken ritme en spelen percussie op (hand)trommels. Jongeren +13 jaar bouwen aan een eigenzinnig repertoire percussie en electronica!
 
Ze repeteren elke woensdag in onze zaal.
10-12 jarigen van 13u30-14u30.
13+ van 14u30-16u.

Biljart

Biljartclub H. Anna is de oudste bewoner van het Rataplanhuis!
Zij waren al een vaste waarde in het café voordat Rataplan hier introk. Het gebouw deed lang dienst als Gildenhuis. Naast de biljartclub had het verschillende invullingen, die voor de buurt waardevol waren. En ook vandaag biljart H. Anna nog wekelijks met een kleine 20 leden in ons café!
Lees hun volledig verhaal via deze link.
Elke zondagochtend en maandagnamiddag.

Kleefkruid vzw

Kleefkruid is een sociaal kookatelier waar geëxperimenteerd, geïnspireerd, gespeeld en gecreëerd wordt met en rond duurzaam eten. Duurzaam als in vers van de boer en seizoensgeluk maar even goed ontmoeten en gezellig samen tafelen. Binnenkort zie je Shanti en Stéphanie borrelen in de buurtkeuken bij Rataplan!
Proef al een voorsmaakje. Vanaf oktober zal Kleefkruid maandelijks een heerlijk, eerlijk brunchbordje voorzien tijdens de familiezondagen!

suggesties

Het verhaal van de biljartclub

Schrijf je in op de nieuwsbrief!