Vaste bewoners

TROMP vzw

’t Akkoord
Een eigenzinnige en kleurrijke stadsfanfare. Constant op zoek naar cross-over en ontmoeting, zowel in hun bezetting muzikanten, de muziekstukken die ze spelen als de optredens die ze geven. Daarom experimenteren ze vaak met ongewone instrumenten of spelen ze stukken die niet echt behoren tot het klassieke fanfare-repertoire.

Repetities: di 20u00 – 22u00.
Geen lidgeld, je kan kiezen voor een vrije bijdrage.

Tarmacadam
Een percussie en groove lab voor kinderen en jongeren.
Kinderen tussen 10 en 12 jaar ontdekken ritme en spelen percussie op (hand)trommels. Jongeren +12 jaar bouwen aan een eigenzinnig repertoire percussie en electronica!
 
Vanaf midden september tot eind oktober werkt Tarmacadam mee aan het Nomad-project i.s.m. Zonzo Compagnie. Met een optreden op het Big Bang Festival op 29 oktober!
Zin om mee te doen? Ze repeteren elke woensdag in onze zaal, 10-12 jarigen van 13u30-14u30 en 12+ van 15u-16u. 
 
Woe 21/9: opstart - Woe 28/9: repetitie - Woe 5/10: repetitie - Woe 19/10: repetitie - Woe 26/10: repetitie

Biljart

Biljartclub H. Anna is de oudste bewoner van het Rataplanhuis!
Zij waren al een vaste waarde in het café voordat Rataplan hier introk. Het gebouw deed lang dienst als Gildenhuis. Naast de biljartclub had het verschillende invullingen, die voor de buurt waardevol waren. En ook vandaag biljart H. Anna nog wekelijks met een kleine 20 leden in ons café!
Elke zondagochtend en maandagnamiddag.

Kleefkruid vzw

Kleefkruid is een sociaal kookatelier waar geëxperimenteerd, geïnspireerd, gespeeld en gecreëerd wordt met en rond duurzaam eten. Duurzaam als in vers van de boer en seizoensgeluk maar even goed ontmoeten en gezellig samen tafelen. Binnenkort zie je Shanti en Stéphanie borrelen in de buurtkeuken bij Rataplan!
Proef al een voorsmaakje. Vanaf oktober zal Kleefkruid maandelijks een heerlijk, eerlijk brunchbordje voorzien tijdens de familiezondagen!

Schrijf je in op de nieuwsbrief!