Vaste bewoners

De Kompaan

De Kompaan is een buurtkeuken, een voedselatelier, een samentuin, een netwerk, … Voedsel is steeds de motor van verrassende ontmoetingen zonder grenzen. De Kompaan wil een plek zijn, waar buren elkaar kunnen tegenkomen zonder onderscheid.


  • Buurtmaaltijd op woensdag.
15 - 18 u.: Samen koken met buurtbewoners en vrijwilligers met overschotten van de boer en lokale groentewinkels.
18 - 20 u.: Buurtmaaltijd, volkskeuken aan vrije bijdrage. Iedereen is welkom!


  • Bakhuis op donderdag- en vrijdagochtend
9 - 12 u. Het open bakhuis is een plaats waar je mee kan helpen en kan bijleren over (zuurdesem)brood. Op donderdag bereiden we het deeg, vrijdag is bakdag. Gratis, zonder inschrijving. Supporter voor het bakhuis via een wekelijks broodabonnement. Meer info op www.dekompaan.org.

Stadsdichters

Op gedichtendag 2023 krijgt het stadsdichterschap een nieuw hoofdstuk. Na 20 jaar door de stad gedragen te zijn, staan ze nu op eigen benen. In 2023–2024 zullen Lotte Dodion, Ruth Lasters, Proza-k en Lies Van Gasse als stadsdichters voluit zingen, voor de stad, voor haar bewoners, en misschien meest nog voor de fundamentele vrijheid van het woord.

De herstart van het stadsdichterschap is een initiatief van Rataplan, Behoud De Begeerte, De Studio, Creatief Schrijven, VONK & Zonen, De Roma, Avansa en Catapult.

TROMP vzw

’t Akkoord
Een eigenzinnige en kleurrijke stadsfanfare. Constant op zoek naar cross-over en ontmoeting, zowel in hun bezetting muzikanten, de muziekstukken die ze spelen als de optredens die ze geven. Daarom experimenteren ze vaak met ongewone instrumenten of spelen ze stukken die niet echt behoren tot het klassieke fanfare-repertoire.


Repetities: di 20u00 – 22u00.
Geen lidgeld, je kan kiezen voor een vrije bijdrage.


Tarmacadam
Een percussie en groove lab voor kinderen en jongeren.
Kinderen tussen 10 en 12 jaar ontdekken ritme en spelen percussie op (hand)trommels. Jongeren +13 jaar bouwen aan een eigenzinnig repertoire percussie en electronica!
 
Ze repeteren elke woensdag in onze zaal.
10-12 jarigen van 13u30-14u30.
13+ van 14u30-16u.

detheatermaker

detheatermaker is een nomadisch ontwikkelings- en productieplatform voor nieuwe makers die hun eerste stappen zetten in het professionele podiumkunstenveld. Als compagnon de route werkt detheatermaker met een aantal individuele makers samen in een meerjarig traject richting zelfredzaamheid. Detheatermaker heeft hun bureau in Rataplan.

Biljart

Biljartclub H. Anna is de oudste bewoner van het Rataplanhuis!
Zij waren al een vaste waarde in het café voordat Rataplan hier introk. Het gebouw deed lang dienst als Gildenhuis. Naast de biljartclub had het verschillende invullingen, die voor de buurt waardevol waren. En ook vandaag biljart H. Anna nog wekelijks met een kleine 20 leden in ons café!
Lees hun volledig verhaal via deze link.
Elke zondagochtend en maandagnamiddag.

suggesties

Het verhaal van de biljartclub

Schrijf je in op de nieuwsbrief!