Tijdelijke bewoners

Rataplan bouwt aan een community van artiesten uit verschillende disciplines, referentiekaders en expertises. Deze artiesten krijgen residentieruimte, logistieke ondersteuning en stromen door naar het podium- of het workshopaanbod. 

Tijdens de wintermaanden in residentie in Rataplan:

Mestizo Arts Platform - Shared Practices & Research Residency #2
3 artiesten, 3 locaties, 3 weken. Tijdens de Shared Practices & Research Residentie duiken Marios Bellas, Pablo Correa (via MAP) en Tibau Beirnaert (via detheatermaker) van 19 februari tot 8 maart elk in hun onderzoek. Elke week resideert een andere artiest in c o r s o, Monty of Rataplan. Aan de start van een nieuwe week komen ze samen op maandag om uit te wisselen over hun onderzoek en artistieke praktijk. 
Deze residentie is een initiatief van Mestizo Arts Platform en een samenwerking met vier Antwerpse kunstenhuizen: c o r s o, detheatermaker, Monty en Rataplan.


Cie Selderie - Het Liedjesloket
Lies Vandeburie en Anneleen Sels van Cie Selderie zijn geen onbekenden voor Rataplan. In de corona periode trokken we samen de Borgerhoutse pleintjes op en brachten we muziek en theater naar de kinderen. Nu werken ze aan een nieuw project, het liedjesloket. Ze spelen een try out tijdens ons voorjaarsfestival 18 mei!

Somalia Rejine Williamson & Benjamin Verhoeven - Fregat
Somalia en Benjamin werken samen aan hun nieuwste theaterproductie 'Fregat' voor jongeren. Ze repeteren in de repetitieruimte en gaan in première in de zaal op donderdag 18.04. Benjamin was al eerder in residentie in Rataplan met zijn eigen gezelschap 'Flatland'.

Schrijf je in op de nieuwsbrief!