Tijdelijke bewoners

Rataplan bouwt aan een community van artiesten uit verschillende disciplines, referentiekaders en expertises. Deze artiesten krijgen residentieruimte, logistieke ondersteuning en stromen door naar het podium- of het workshopaanbod. 
Ze ontwikkelen of onderzoeken nieuw werk of werken verder aan bestaand werk.

Dit voorjaar in residentie:

Maart 
WIPCOOP Residentie 
In maart komen verschillende artiesten vanuit WIPCOOP (Work In Progress Coöperatie) in residentie. Timur Magomedgadzhiev, Tamayo Okano, Lila Magnin en Marthe Koning krijgen tijd en ruimte om eigen werk te ontwikkelen, tot ze klaar zijn om de podia te veroveren. WIPCOOP werkt met een breed en geëngageerd netwerk van kleine en grote cultuurhuizen.
De residentie in het voorjaar is samen met c o r s o, detheatermaker en Monty, met de steun van Mestizo Arts Platform en Arenberg.

April
David Joao (Ramos Sama) en Younes Van den Broeck (Spitler) 
Ramos en Younes werken verder aan hun audiovisuele performance UDIV & IDNI. De performance werd in 2022 ontwikkelt in het kader van het residentieprogramma Welcome To Our Guesthouse van Productiehuis Theater Rotterdam. Ze vermengen elementen, tendensen, ervaringen uit het fokovisme, afrofuturisme en hun eigen dansachtergrond - hiphop, house, modern, popping en locking - met 3D-mapping en kostuums die biomechanische tools worden.

April
Nina Plantefève-Castryck en Compagnie Irene K.
Jaarlijks nodigt Compagnie Irene K. een jonge choreograaf uit om onder hun vleugels een nieuwe dansproductie te maken. In 2023 Is dat Nina Plantefève-Castryck. Zij werkt in april twee weken aan een nieuwe productie 'It's between you and me', waarmee ze in première gaat op 13/05 in Rataplan.

Mei
Haroun Iqbal
Haroun volgde een opleiding jazz en klassieke compositie. Hierna bestudeerde hij muziek uit India en West-Afrika. Hij hoopt een manier te vinden om verschillende culturen en muzikale tradities samen te brengen en deze allemaal in hun sterkte te laten. Tijdens zijn residentie werkt hij verder aan zijn idee om in één ensemble ideëen van meerdere achtergronden te gebruiken.

Mei
Tine Joris & Basisschool de Reuzenpoort 
Theatermaker Tine Joris werkt samen met de leerlingen van het zesde leerjaar van basisschool de Reuzenpoort aan een nieuwe theaterproductie. De leerlingen krijgen de kans om meerdere disciplines te ontdekken zoals theater en muziek. Ze worden helemaal ondergedompeld in het maakproces voor- en achter de schermen. Hoe komen de kostuums tot stand, welke spot past het beste bij een scène. We eindigen met een toonmoment op vrijdag 26/05. 

Schrijf je in op de nieuwsbrief!