Speelstraat en straatvoorstellingen

☆ #Onzebuurt-dag ☆

Eindelijk weer een lichtpunt aan het einde van de tunnel! De straten vullen langzaam weer met leven, en de zon laat zich ook weer vaker zien.
Dit vieren we met #OnzeBuurt op zondag 30 mei! De Wijnegemstraat wordt omgetoverd tot speelstraat door Buurtsport en Gezondheidskiosk, de pleinen en straten worden het podium voor 'Ietsmetnefiets', & Moving Ground met hun voorstelling "You wish you were an Alien".

Het belooft een goedgevulde namiddag te worden met coronavriendelijke activiteiten voor klein en groot. Hier is een overzicht van al onze activiteiten:

*Speelstraat*
Van 13u tot 17u zal de Wijnegemstraat gedeeltelijk worden afgesloten voor kinderen om vrij te spelen. Buurtsport voorziet een sport-avontuur. Er zullen vijf activiteiten verdeeld zijn over het Jan Borluutplein en de straat: Balletjes werpen, op wieltjes rijden, voetballen, avonturenloop en trampoline tricks. 
Elk kind krijgt een stempelkaart. Eens de stempelkaart volledig ingevuld is, wordt er een beloning voorzien door Gezondheidskiosk. 

*Ietsmetnefiets*
Lies en Anneleen vormen samen: Cie Selderie! Op onze buurtdag komen ze de pleintjes omtoveren tot een podium met hun fietsinstallatie. Een visueel spectakel van absurditeit en muziek met een volks thema. Bekijk hier (link naar youtube video) een opwamer van hun optreden! 

*You wish you were an Alien*
In de tussentijd, paradeert Moving Ground deur-aan-deur doorheen de straten met hun voorstelling.
Enkele aliens landen in Borgerhout omdat ze extra wezens nodig hebben op hun planeet. Ze bellen aan en proberen mensen te overtuigen om mee op hun planeet te komen wonen. Voor een aantal van de problemen op aarde, hebben zij een oplossing op hun planeet. 

De voorstelling gaat door in volgende straten: (zie kaart) 
buurtproject kaart.png 531 KB
Woon jij in een van deze straten en wil je graag deelnemen? Stuur dan een bericht naar: stage@rataplanvzw.be