Jihad van Liefde

ON TOUR!

Amara Reta en Rashif El Kaoui, Hans Van Cauwenberghe

Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de aanslagen in Zaventem en Maalbeek van 22 maart 2016. Zij kwam om in de aanslag in de Brusselse metro. Mohamed El Bachiri zelf werkte toen als chauffeur in de Brusselse metro. Hij praat in het boek over zijn jeugd in Molenbeek, de liefde voor zijn vrouw en zijn leven na de aanslagen. Als eerbetoon aan zijn vrouw buigt hij het leed dat hem is aangedaan op moedige en veerkrachtige wijze om in een boodschap van liefde en medemenselijkheid.
 
Zijn getuigenissen raakten heel veel mensen. De lezers van Een Jihad van Liefde raakten nog meer ontroerd. 
 
De theaterbewerking zal dat niet minder doen. We zien Mohamed twijfelen, wroeten, bidden, zoeken. Vanuit zijn keuken kijkt hij terug, op de gebeurtenissen en op zijn leven dat hij weer op het goede spoor probeert te krijgen. Ondertussen gaat hij ook in dialoog over zijn identiteit. Hoopvol spreekt hij zijn ontwapenende en ontroerende boodschap van liefde en verzoening uit. Maar met wie praat hij hier de hele voorstelling over?

Een Jihad van Liefde is een productie van Rataplan in coproductie met Vlaams-Marokkaans Culturenhuis Darna en De Roma, met de steun van district Borgerhout en de Vlaamse Gemeenschap.

Nu op tour doorheen Vlaanderen, met een afsluiter in Rataplan. To be continued!
CREDITS

Rashif El Kaoui, Amara Reta (spel en tekstbewerking) Hans Van Cauwenberghe (regie) Saskia Louwaard en Marrigje Spoelstra (decor) Maartje Van Bourgogne (kostuum) Annejet Brandsma/Lucy Piotrowska (foto) Rataplan (productie) de Roma, Darna (coproductie) District Borgerhout, Vlaamse Gemeenschap (steun)

Schrijf je in op de nieuwsbrief!