Iedereen Stadsdichter

Seckou Ouologuem

“Het stadsdichterschap als een collectief gegeven, dat is de visie. Want net zoals bij de stad gaat het niet om mij maar om ons. We’re in this together. Iedereen stadsdichter!" 

Seckou 4.jpg 154 KB


Rataplan, stadsdichter Seckou Ouologuem en Antwerpen Boekenstad slaan de handen in elkaar! Tijdens zijn stadsdichterschap schrijft Seckou, samen met andere dichters, gedichten aan de hand van verhalen en stemmen uit de stad. Einde januari 2022, aan het einde van zijn stadsdichterschap, wordt de website van Iedereen Stadsdichter gelanceerd: een digitaal platform waarbij aan de hand van een kaart van de stad alle verhalen te vinden zijn!

Stadsbewoners delen hun verhaal rond verschillende thema’: natuur (stadsgroen), dekolonisatie (waarheden), verlies, ... en woordkunstenaars gaan hiermee aan de slag. Elk verhaal is gelinkt aan een plek in de stad en krijgt een plaats op de digitale map! In het voorjaar van 2022 organiseert Rataplan aan de hand van die verschillende locaties verschillende wandelingen met artistieke interventie.

Wil jij graag bijdragen aan het platform? Neem hier een kijkje voor het project Stadsgroen!

Wie en wat leeft er in deze stad? Dit is het erfgoed van de toekomst!

20210829_wandeling_stadsdichter343.jpg 1,57 MB