iedereen stadsdichter.be

Een online verhalenkaart van Antwerpen

"Ik zie dit platform als een stem, een soort van macht die verdeeld moet worden. Daarom deze kaart, zodat iedereen mee stadsdichter kan worden, zodat al deze verhalen het licht kunnen zien." – Seckou

Samen met Seckou Ouologuem en Antwerpen Boekenstad lanceren wij met grote trots: iedereenstadsdichter.be !

Dit is het afscheidscadeau van Antwerps stadsdichter Seckou Ouologuem. Met Iedereenstadsdichter.be presenteert hij Antwerpen als één grote verhalenkaart. 

Seckou verzamelt verhalen van de Antwerpenaar en zet die verhalen per thema op een geografische kaart van de stad. De thema's zijn Stadsgedichten, Stadsgroen, Krachtveld en Verlies.
Antwerpenaren vertellen over hun favoriete groene plek in de stad, een plek met een herinnering of een emotie. Speciaal voor die plek schrijft Seckou samen met andere 'stadsdichters' een gedicht. 

Ontdek plekken waar je misschien dagelijks voorbij wandelt of fietst, door de ogen van een unieke medebewoner.
 
Seckou rond hiermee zijn stadsdichterschap af maar de verhalenkaart blijft bestaan en verder groeien!
19 juni organiseert Rataplan verschillende 'iedereenstadsdichter'wandelingen doorheen de stad binnen het thema Stadsgroen samen met enkele Klimaatdichters.
Meer info via deze link.

Iedereen stadsdichter is een initiatief van Seckou met steun van de stad Antwerpen en werd ontwikkeld samen met Rataplan, Antwerpen Boekenstad en Undefined.