Ontmoetingscafé

Kom binnen

ONTMOETINGSCAFE - KOM BINNEN

Vanaf oktober 2023 opent het biljartcafé van Rataplan als ontmoetingsruimte. Drie dagen per week kan je er terecht om de krant te lezen, een drankje te drinken, mensen te ontmoeten of een babbeltje te slaan met onze vrijwilligers. Elke dag heeft een andere insteek, maar je bent altijd welkom!

(open vanaf 4/10/2023)
Openingsuren: 12u-18u

  • WOENSDAG - KINDERCAFE & DE KOMPAAN

Doorlopend: speelhoek met spelletjes, tekeningen, drankjes.
13u30-14u30: Tarmacadam 10-12 jarigen, met inschrijving.
13u30-16u: Atelier Ratabouwers 6-10 jarigen, zonder inschrijving.
14u30 - 16u Tarmacadam tieners 13+, met inschrijving

15 - 18 u.: Samen koken met De Kompaan, zonder inschrijving.
18 - 20 u.: Buurtmaaltijd van De Kompaan, zonder inschrijving, vrije bijdrage.  

  • DONDERDAG - COWORKING

Kunstenaar, cultuurwerker, knutselaar, talenknobbel, rekenwonder of nog iets helemaal anders? Iedereen is welkom om samen te werken! 
Wij bieden wifi, koele en warme dranken, een rustige werkplaats. En er is biljart als ontspanning! 

  • VRIJDAG - TAKE-OVER

Een van onze partners neemt op vrijdag de ontmoetingsruimte over. Om Nederlands te oefenen, om te werken aan het communitygevoel, als een leuke groepsactiviteit... 
Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe partners! Ben jij zelf lid van een organisatie waarvan de deelnemers graag eens in een bar zouden staan? Laat het ons weten via kim@rataplanvzw.be

Bij avondvoorstellingen op woensdag, donderdag of vrijdag blijft het café doorlopend open tot na de voorstelling. Op andere dagen gaat het café een uur voor aanvang open tot na de voorstelling. 
 
Woon je in de buurt of heb je zelf een idee voor het ontmoetingscafé? Spring eens binnen en vertel het ons! 


ontmoetingscafé


NEXT DOOR

Met NEXT DOOR brachten we de wijk en haar dromen, hindernissen en curiositeiten in (artistieke) kaart. Buurt- en stadsbewoners experimenteerde met hun curieuze talenten of onverwachte passies. Samen werkten we naar een verbindend festival waarin we al deze input en mensen samenbrachten in een groter geheel. Het verhaal van NEXT DOOR zet zich nu verder in onze ontmoetingsplek.

NEXT DOOR Festival (c) Roxi Pop


NEXT DOOR is een voortzetting van ons onderzoek om verhalen uit de buurt te ontdekken. En door middel van kunst contact te maken met die buurt.
We documenteren en verduurzamen de rijke buurtcultuur, terwijl we de lokale gemeenschap verbinden met andere delen van de stad en een nieuw stedelijk verhaal schrijven.

IEDEREEN STADSDICHTER

iedereenstadsdichter.be
Seckou Ouologuem verzamelt, vertelt en deelt verhalen van de stad. En liefst niet alleen, maar wel met alle Antwerpenaren. Dit was één van zijn ambitieuze doelen tijdens zijn stadsdichterschap in 2020.
De verhalen van de stad zijn opgedeeld in thema’s: Stadsgroen, Stadsgedichten, Krachtveld, Verlies, Gebermte en Waarheden.

Antwerpenaren delen een plek in de stad die hen fascineert, die een persoonlijk verhaal vertelt. Een dichter gaat aan de slag met deze plek en dit verhaal.
Je vindt alle verhalen op de digitale stadskaart iedereenstadsdichter.be.
Ken jij een plek in de stad die je fascineert, dat een verhaal voor je vertelt? Laat het ons weten.

Schrijf je in op de nieuwsbrief!