Community

NEXT DOOR

Met NEXT DOOR willen we de wijk en haar dromen, hindernissen en curiositeiten opnieuw in (artistieke) kaart brengen. Buurt- en stadsbewoners experimenteren met hun curieuze talenten of onverwachte passies. We delen dromen en plannen met elkaar in het ontmoetingscafé. Samen werkten we naar een verbindend festival waarin we al deze input en mensen samenbrachten in een groter geheel.

NEXT DOOR Festival (c) Roxi Pop


NEXT DOOR is een voortzetting van ons onderzoek om verhalen uit de buurt te ontdekken. En door middel van kunst contact te maken met die buurt.
We documenteren en verduurzamen de rijke buurtcultuur, terwijl we de lokale gemeenschap verbinden met andere delen van de stad en een nieuw stedelijk verhaal schrijven.

IEDEREEN STADSDICHTER

iedereenstadsdichter.be
Seckou Ouologuem verzamelt, vertelt en deelt verhalen van de stad. En liefst niet alleen, maar wel met alle Antwerpenaren. Dit was één van zijn ambitieuze doelen tijdens zijn stadsdichterschap in 2020.
De verhalen van de stad zijn opgedeeld in thema’s: Stadsgroen, Stadsgedichten, Krachtveld, Verlies, Gebermte en Waarheden.

Antwerpenaren delen een plek in de stad die hen fascineert, die een persoonlijk verhaal vertelt. Een dichter gaat aan de slag met deze plek en dit verhaal.
Je vindt alle verhalen op de digitale stadskaart iedereenstadsdichter.be.
Ken jij een plek in de stad die je fascineert, dat een verhaal voor je vertelt? Laat het ons weten.

suggesties

iedereen stadsdichter.be

Waarheden

ACTUAMAATSCHAPPIJSLAMWOORD

iedereen stadsdichter.be

Poëtische interventies - waarheden

MAATSCHAPPIJACTUASLAMWOORD

iedereen stadsdichter.be

Waarheden

ACTUAMAATSCHAPPIJWOORDSLAMMUZIEK

NEXT DOOR Festival

Schrijf je in op de nieuwsbrief!