Vaste bewoners

Fanfare 't Akkoord & Tarmacadam groove & percussie lab

Fanfare 't Akkoord
werd opgericht in 2011 met de  bedoeling Borgerhoutse muzikanten te verenigen over culturele en generationele grenzen heen. 

Elke dinsdag repeteren meer dan 60 muzikanten in Rataplan, omkaderd door 4 muziekcoaches: trompettist/dirigent Bert Bernaerts, voorzitter/souzafoonspeler Mario Conjaerts, percussioniste Sarah Van Impe en gitarist Tim Coenen. 
Wist je dat...

....'t Akkoord 15 concerten per jaar speelt binnen en buiten Borgerhout en het een frivool huwelijk aangaat met Majoretski, een eigentijds majorettekorps met 20 majoretten.

... een aanbod heeft voor kinderen en jongeren? Binnen TROMP vzw (die oa  ’t Akkoord omkadert) wordt er ook hard gewerkt aan een aanbod voor kinderen en jongeren: Tarmacadam groove & percussie lab

Tarmacadam groove & percussie lab
is opgericht als een laagdrempelig muziekaanbod voor Borgerhoutse kinderen. 

Dit project is georganiseerd als een bredeschoolproject ism basisschool De Reuzenpoort. Elke donderdag zijn er naschoolse repetities met max. 15 kinderen. Van 16h tot 18h werken jongeren aan een eigenzinnig repertoire met percussie instrumenten en electronica. Hou je van drummen en percussie? Wil je deel uitmaken van een coole band waarmee je repeteert en concerten speelt? Dan is Tarmacadam iets voor jou!
 
Tarmacadam is er voor kinderen en jongeren, repeteert wekelijks in Rataplan en speelt een aantal concerten per jaar in Borgerhout en omstreken. Muzikale voorkennis is welkom, maar niet noodzakelijk. De nadruk ligt op ritme, bewegen en vooral spelplezier! Tarmacadam werkt aan een eigenzinnig repertoire gebaseerd op rootsmuziek, grooves en muzikale bouwstenen die de deelnemers zelf aanbrengen. Als je al een instrument speelt, ben je welkom om het groovelab (12+) aan te vullen!
 
Repetities elke dinsdag in Rataplan - Wijnegemstraat  27, 2140 Borgerhout
 15h45 - 16h45 : percussiegroep (10-12 jaar)
17h - 18h : percussie en groove lab (jongen 12 +)
 
Alle info vind je via hun website, facebook of rechtstreeks via Karen Claessens: Tarmacadam@tromp.be + 0478 322 621

 

Schrijf je in op de nieuwsbrief!