ZEBARBAR & De Studio

Zohra's feestje (8+)

Yamina is acht jaar en houdt niet van verjaardagsfeestjes. Als haar oma Zohra 70 jaar wordt, organiseert haar mama Fadila een verrassingsfeest. Maar oma Zohra is helemaal geen feestbeest en het feest wordt dan ook een groot fiasco! Yamina vraagt zich af waarom oma Zohra net als zijzelf niet van feestjes houdt.

Samen gaan ze op tocht door de herinneringen van oma Zohra, op zoek naar het antwoord. Herinneringen aan Algerije waar oma Zohra geboren is, aan bomen vol olijven, aan Bakri de ezel en aan de tocht van oma Zohra naar België.ZEBARBAR pakt een mooi en gevoelig thema aan: de geheimen van grootouders en de speciale band tussen de kleinkinderen en hun grootouders. 

In februari 2021 speelde een online versie van de voorstelling voor de bibliotheken in Brussel en daar bleek dat het thema alle kinderen beroerde. De gesprekken nadien waren levendig en intens. Veel kinderen met migratieachtergrond hebben te maken met een breuk in de familiegeschiedenis: grootouders die alles hebben achtergelaten en die een nieuw leven in een onbekende omgeving moesten opbouwen. Iedere familie heeft zo zijn breuk of trauma en iedere familie gaat daar verschillend mee om.

Credits

Han Stubbe (Compositie)

Michai Geyzen (Regie)

Ans Vroom (Dramaturgie)

Yamina Takkatz (Tekst, animatie en spel )

Michai Geyzen (Tekst)

Anna Saveniers (Spel)

Peter Verhelst (Gitaar)

Ruby Renteurs (Scenografie)

Speeldata

zo 06 november 14:00
Rataplan

Schoolvoorstellingen

ma 07 november 10:30
Rataplan
ma 07 november 14:00
Rataplan