Zohra's feestje (8+)

Familiezondag • ZEBARBAR & De Studio

Speeldata

zondag 06 november
14:00
rataplan

Schoolvoorstellingen

maandag 07 november
10:30
rataplan
maandag 07 november
14:00
rataplan
Familiezondag in Rataplan!
Elke eerste zondag van de maand zijn kinderen baas! Kom mee smullen, rollebollen, timmeren, knikkeren, dromen én kijken. Er is altijd iets te eten, spelen en een prachtige theatervoorstelling.

11u00 - 13u30 BRUNCH
Heerlijke, eerlijke bordjes van Kleefkruid (Kontakt Kookbus, Iets in Borgerhout). All veggie, all bio, all lokaal! Er zijn verschillende bordjes, voor kleine en grote mensen!

11u-13u30 - bouw mee aan je eigen feestje!
Iedereen feestneus! Hoe vier jij graag feest? Al dansend met een hoed op of snoezelend met een boekje? Bouw mee aan onze knikkerboom, of was het een knikkerbaan? (Het kinderfeest is doorlopend tijdens de brunch)

14u00 - 15u00 ZOHRA'S FEESTJE
Yamina
is acht jaar en houdt niet van verjaardagsfeestjes. Als haar oma Zohra 70 jaar wordt, organiseert haar mama Fadila een verrassingsfeest. Maar oma Zohra is helemaal geen feestbeest en het feest wordt dan ook een groot fiasco! Yamina vraagt zich af waarom oma Zohra net als zijzelf niet van feestjes houdt.

Samen gaan ze op tocht door de herinneringen van oma Zohra, op zoek naar het antwoord. Herinneringen aan Algerije waar oma Zohra geboren is, aan bomen vol olijven, aan Bakri de ezel en aan de tocht van oma Zohra naar België.ZEBARBAR pakt een mooi en gevoelig thema aan: de geheimen van grootouders en de speciale band tussen de kleinkinderen en hun grootouders. 

In februari 2021 speelde een online versie van de voorstelling voor de bibliotheken in Brussel en daar bleek dat het thema alle kinderen beroerde. De gesprekken nadien waren levendig en intens. Veel kinderen met migratieachtergrond hebben te maken met een breuk in de familiegeschiedenis: grootouders die alles hebben achtergelaten en die een nieuw leven in een onbekende omgeving moesten opbouwen. Iedere familie heeft zo zijn breuk of trauma en iedere familie gaat daar verschillend mee om.

Credits

Han Stubbe (Compositie)

Michai Geyzen (Regie)

Ans Vroom (Dramaturgie)

Yamina Takkatz (Tekst, animatie en spel )

Michai Geyzen (Tekst)

Anna Saveniers (Spel)

Peter Verhelst (Gitaar)

Ruby Renteurs (Scenografie)

Schrijf je in op de nieuwsbrief!