Zero Years Kid

JAZZMUZIEK

Dit evenement is voorbij.

Rietblazer Joachim Badenhorst is een van de boeiendste en meest avontuurlijke Belgische jazzmuzikanten van de voorbije twee decennia. In die tijd ontpopte hij zich tot een artiest die niet meer weg te denken is uit ons muzieklandschap.
Als één van de meeste gevraagde muzikanten van zijn generatie (aki, The Free Orleans Rebel Band, Porous Structures, ...) is het hoog tijd om nog eens z’n eigen ding te doen. Waarvoor hij samen met Rinus Van de Velde een heel eigen universum op poten zet.

Jazz zit er zeker nog in, maar Badenhorst beschouwt Zero Years Kid ook als een speeltuin om andere ideeën en interesses een plaats te geven. Samen met Jan de Vroede, Lennart Heyndels en Erik Heestermans brengt hij een kleurrijk amalgaam van jazz/improvisatie, pop, experiment en r&b, met speelse, poëtische teksten in zijn moedertaal. Zijn klarinet en sax vult hij aan met samples en elektronica en het resultaat is een verrassende fantasiewereld waarin het heerlijk verdwalen is.

Dat slaat aan, want zelfs kunstenaar Rinus Van de Velde is grote fan. Hij tekent niet alleen voor de nieuwe albumhoes; tijdens de concerten wordt Van De Veldes film La ruta natural vertoond en spelen de muzikanten in heuse Van De Velde-kostuums, omringd door objecten uit diens fascinerende universum. Het wordt een memorabele trip!

Tijdens deze tournee stelt de band zijn debuutalbum voor (KLEIN Records).

Eet je mee?

Nieuw! Diner voor het concert.
Joachim Badenhorst nodigt Bei uit om een dinner te voorzien voor het concert. Schuif mee, kom proeven, kijken, luisteren en ontdekken. 

Timing
18.30 - 20 u.: dinner door Bei (€15, reserveer via velma@rataplanvzw.be of bel 03 235 67 55) 
20.30 u.: concert
21u30 u.: afterparty met dj Jansohn

Foto's: (c) Wannes Cré 
Op de foto's krijg je een voorproefje van de muzikanten in de outfits die beschilderd zijn door kunstenaar Rinus Van de Velde.

Credits

Joachim Badenhorst (zang/elektronica/klarinet/basklarinet/tenorsax)

Jan de Vroede (keyboard/gitaar)

Lennart Heyndels (bas/synth)

Erik Heestermans (drums)

Rinus Van de Velde (visuals/kostuums/scenografie)

Schrijf je in op de nieuwsbrief!