Breathing #54

Studenten Conservatorium Antwerpen o.l.v. Stéphane Galland

Speeldata

donderdag 14 maart
20:30
rataplan
Tijdens een Breathingconcerten tonen studenten Jazz van het Antwerpse Conservatorium het beste van zichzelf. Na twee weken coaching en repetitie met een gevestigde jazzmuzikant. In maart is dat niemand minder dan drummer Stéphane Galland (Aka Moon).

Via het project ‘Breathing’ ondersteunt de jazzafdeling van het Conservatorium Antwerpen studenten logistiek en artistiek in hun zoektocht naar hun eigen muzikale persoonlijkheid. Onder leiding van gevestigde namen als Stéphane Galland, Bo van der Werf, Ben Sluijs, … die als coach optreden, krijgt nieuw aanstormend talent de kans om een aantal keer per jaar twee weken lang intensief te repeteren. Deze intense, creatieve zoektocht resulteert telkens in een concert waarbij de luisteraar zowel uitgedaagd als verrast zal worden
 
Met Stéphane Galland kon het conservatorium één van de zwaargewichten uit de Belgische jazzscene aantrekken. Hij werd geboren in een muzikale familie en kreeg zijn eerste drumstel toen hij drie jaar oud was. Steeds op zoek naar nieuwe muzikale ervaringen, ontmoette hij Pierre Vandormael, Fabrizio Cassol en Michel Hatzigeorgiou. Met de laatste twee vormde hij de band AKA MOON. De band, die meer dan 25 CD's opnam en wereldwijd optrad, was een unieke en onschatbare bron van ontwikkeling en experiment met verschillende muzikale tradities. 
In 2019 werd Stéphane Galland door het Franse tijdschrift "Batterie Magazine" geselecteerd als één van de top 10 drummers van 2018 wereldwijd.

De laatste persoonlijke projecten van Stéphane Galland zijn Polar Dwarfs, een duet met Adriaan van de Velde (ook bekend als Pomrad) en The Gallands, een duet met zijn zoon Elvin Galland op keyboards.

Inkom met vrije bijdrage, reserveren is aangeranden.

Credits

Thibaut Deryckere (piano)

Prithivi Nakarmi (gitaar)

Toon Rumen (bas)

Arne Lagatie (drums)

Stéphane Galland (coaching)

Schrijf je in op de nieuwsbrief!