Breathing #53

Studenten Conservatorium Antwerpen o.l.v. Ben Sluijs & Maud Vanhauwaert

Dit evenement is voorbij.

TIMING  - -
19.30 u. deuren open
20.30 u. : start concert
(
vooraf kan je ook mee borduren in de living vanaf 19 u.)

Tijdens de Breathingconcerten tonen studenten Jazz van het Antwerpse Conservatorium het beste van zichzelf. Na twee weken coaching en repetitie met een gevestigde jazzmuzikant. In februari is dat Ben Sluijs. Hij slaat de handen in elkaar met de studenten Woordkunst, onder leiding van Maud Vanhauwaert, voor een unieke samenwerking .

Via het project ‘Breathing’ ondersteunt de jazzafdeling van het Conservatorium Antwerpen studenten logistiek en artistiek in hun zoektocht naar hun eigen muzikale persoonlijkheid. Onder leiding van gevestigde namen als Stéphane Galland, Bo van der Werf, Ben Sluijs, … die als coach optreden, krijgt nieuw aanstormend talent de kans om een aantal keer per jaar twee weken lang intensief te repeteren. Deze intense, creatieve zoektocht resulteert telkens in een concert waarbij de luisteraar zowel uitgedaagd als verrast zal worden.  
 
Ook dit seizoen slaan de afstudeerrichtingen Jazz en Woordkunst de handen in elkaar voor een nieuwe samenwerking waarbij literatuur en muziek elkaar in gelijkwaardigheid inspireren, uitdagen, aanvullen. Ze lieten zich inspireren door 'Ruimten Rondom', een literair kleinood van Georges Perec. Langzaam draaien ze de ruimte van de eigen kamer open naar de grote wereld rondom. De buitenwereld wordt uitgekleed tot de binnenwereld trilt. Vonken verzekerd!

Credits

Studenten Jazz

Anais Vijgen (zang)

Marieke D'Hose (accordeon )

Miel de Koninck (piano )

Stanzi Cresens (cello)

Rune de Groote (drums )

Ben Sluijs (coaching)

Studenten Woordkunst

Pau Stuyck-De Graef

Bo Adams-Pandelaers

Lara Breedveld

Maxine Peeters

Cosmo Heldenbergh

Eli Luyten

Maud Vanhauwaert (coaching)

Schrijf je in op de nieuwsbrief!