SOLAK

Albumrelease Atlas

MUZIEK

Speeldata

zaterdag 07 december
20:30
rataplan
Hoe zeg je het onzegbare? Hoe druk je emoties uit die nauwelijks onder woorden te brengen zijn, maar tegelijk bij iedereen een gevoel van herkenning oproepen? Vragen waarop gitarist en zanger Lukas Somers een antwoord zoekt op Atlas, de bijzondere tweede plaat van SOLAK.

In SOLAK hoor je raakpunten met Feist, Jack Johnson, Elliott Smith en Lukas' groot voorbeeld Blake Mills. Stuk voor stuk artiesten die integere muziek maken die niet wordt gestuurd door commerciële motieven. Die puurheid staat ook bij SOLAK voorop.
Atlas werd opgenomen in de zomer van 2021 in de inspirerende Ocean Sound Recording Studios in Noorwegen (waar eerder ook al Arcade Fire en Travis classics hadden opgenomen).
SOLAK is ondertussen tot een band uitgegroeid, met Ambroos De Schepper op saxofoon en mandoline en Olivier Penu op drum. “Ik schrijf en zet de bakens uit. Maar binnen dat kader krijgen de muzikanten de vrijheid om er hun eigen persoonlijkheid aan toe te voegen. Daar geniet ik zelf ook van wanneer ik in dienst van iemand anders speel.” zegt Lukas Somers.

Credits

Lukas Somers (zang, gitaar)

Ambroos De Schepper (saxofoon, mandoline)

Olivier Penu (drum)

Schrijf je in op de nieuwsbrief!