Benefietavond • From the heart to the heart

Sally Ghannoum & Alan Hussein

من القلب للقلب

ACTUABUURTMUZIEKMAATSCHAPPIJWOORD

Dit evenement is voorbij.

From the heart to the heart
من القلب للقلب
Men el alb lal alb

Rataplan organiseert samen met Sally Ghannoum een concert- en poëzieavond voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië.

Zes februari werden Turkije en Syrië getroffen door verschillende verwoestende aardbevingen. Meer dan 20 miljoen mensen in Turkije en negen miljoen mensen in Syrië werden getroffen. Honderdduizenden gebouwen en wooneenheden zijn ingestort. Mensen leven vandaag in tenten en containerwoningen. De heropbouw zal jaren duren.

Sally Ghannoum is een Syrische zangeres, filmmaker en ondernemer in Antwerpen. Ze kwam met haar familie naar België in 2015 en speelde ondertussen al in verschillende theaters in Europa met de voorstelling Mother Song van Mokhallad Rasem. Ze trad ook al op in Arenberg, het Red Star Line Museum, de Roma, ...
Samen met haar familie runt ze een Syrisch restaurant met artistieke insteek, Dilbi. Daarnaast is ze samen met haar man en woordkunstenaar Issam Youssef directeur van Dilbi vzw, waar culturele ontmoeting centraal staat.
"I believe that art saves the world."

Op 28 mei organiseren we een benefietavond met muziek en poëzie uit Syrië. Alle ticketinkomsten gaan rechtstreeks naar de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië.
"Vanuit het hart van een Syriër voor alle gebroken harten in ons thuisland." (Sally Ghannoum)

Credits

Sally Ghannoum (zang, woord)

Alan Hussein (Buzuq)

Schrijf je in op de nieuwsbrief!