Dear Darkening Ground

Natashia Kelly

Een verbluffende band” – Knack
“Het jaar is nog maar net gestart, of Natashia Kelly levert hier al een album af dat het niveau legt voor de eindejaarslijstjes.” – Enola Magazine
Dear Darkening Ground’ verdient uw aandacht. ★★★★” - Cutting Edge

Natashia Kelly omringt zich met toppers uit de Belgische jazz en werkt met een bijzonder concept: de plaats van de mens in de natuur.
Een band verankert in de jazz, laat ook pop en folk binnensijpelen. De muzikanten spelen met zwier en verfijning, op maat van de stem en teksten, die meer dan ooit naar de voorgrond komen, maar tegelijk een perfecte blend vormen met de muziek. ‘Dear Darkening Ground’ blijft open én toegankelijk, zoekt de hoop op en gaat recht naar het hart.

De inspiratie voor ‘Dear Darkening Ground’ haalde Kelly bij dichters als R.M. Rilke en W.B. Yeats, die meer dan een eeuw geleden al schreven over de plaats van de mens in de natuur: blijft de mens er deel van, of gaat het gewin doorwegen? Woorden die nu profetisch blijken. Het motiveerde haar om te werken met songteksten die een veranderende tijdsgeest weergeven. Ze waarschuwen voor het gevaar die een manke relatie tussen mens en natuur kan betekenen, maar willen ook een hoopvol geluid laten horen: het kan ook anders. 
 
Het leidt tot muziek die in een woelige periode een boodschap vol poëzie te vertellen heeft. Daarvoor kan ze beroep doen op zwaargewichten uit de Belgische jazz: Ruben Machtelinckx is een van onze boeiendste gitaristen en zit op de wip tussen improvisatie en hedendaags experiment. Pianist Nicola Andrioli speelde o.m. aan de zijde van Philip Catherine en is een meester van de lyriek. Bassiste Yannick Peeters maakte indruk met haar internationale droomproject GingerBlackGinger en Dré Pallemaerts is eenvoudigweg een onmisbare schakel binnen de Belgische muziek tout court.

I.s.m. Jazzlab

Credits

Natashia Kelly (Zang)

Ruben Machtelinckx (gitaar)

Nicola Andrioli (piano)

Yannick Peeters (contrabas)

Dré Pallemaerts (drums)

Schrijf je in op de nieuwsbrief!