Connections

N∆BOU

Release concert "You Know"

Op haar trombone zoekt bandleider en componiste Nabou Claerhout naar een geheel eigen geluid: door middel van allerlei effecten schept ze een dromerig muzikaal kader met een sterke atmosferische en melancholische weerklank, waarin het samenspel van haar kwartet perfect gedijt.

Weelderige en intieme klanken worden afgewisseld met sterk ritmisch gebaseerde composities, terwijl ook de groovy basriffs van Trui Amerlinck, Mathias Vercammens doordachte drumpatronen en het moderne, virtuoze gitaarspel van Roeland Celis bijdragen aan dat muzikale avontuur vol hoogtepunten – steeds gecreëerd in combinatie met Claerhouts trombonespel “dat zingt, huilt, pulseert, vertelt en weet door goed opgebouwde eigentijdse stukken vele harten week te maken”.

Debuut-EP ‘Hubert’ – waarvoor Claerhout genomineerd werd voor de prijs ‘Jazzcomponist 2019’ van Sabam For Culture – was een eerste prachtige staalkaart van het unieke geluid van de groep, dat op hun eerste full album ‘You Know’ steeds verder wordt verfijnd.‘You Know’ verschijnt op 22 oktober 2021 via Outnote Records.  


JAZZ NIEUW WERK MUZIEK

Credits

Nabou Claerhout (Trombone, composities)

Roeland Celis (Elektrische gitaar)

Trui Amerlinck (Contrabas)

Mathias Vercammen (Drums)

Speeldata

za 23 oktober 20:00
Rataplan

Recensies

“De wereld heeft meer trombones nodig. Het is maar één van de conclusies na het beluisteren van ditmooie debuut. In 6 eigentijdse composities gaat Nabou Claerhout op zoek naar nieuwe manieren omde trombone in te zetten (...) Veelbelovend!”