Mestizo Arts Platform

Mouss Sarr + Junior Akwety

Wipcoop sessions Dag #2

In oktober host Rataplan in samenwerking met Mestizo Arts Platform weer een nieuwe reeks WIPCOOP Sessions met werk van o.a. Çiğdem Y. Mirol, Mouss Sarr en Junior Akwety:

13 oktober duiken we letterlijk in het boek met BOOKPERFORMANCE van Çiğdem Y. Mirol. De avond wordt een double bill, met een -nog aan te kondigen- artiest. Hou onze website dus in de gaten! 👀

14 oktober maak je kennis met Mouss Sarr en Junior Akwety. Beide artiesten werken aan een nieuwe danscreatie

Programma op 14 oktober

SESSION #1: “BLACK” Mouss Sarr

“Black” is een anglicisme dat in zwang is geraakt en wordt gebruikt om naar een zwarte persoon te verwijzen. Verkozen boven het Franse equivalent, is het meer politiek correct, cooler, veiliger. En toch, zoals Rokhaya Diallo opmerkt, Noir-e (Zwart-e) is geen vies woord. Het gebruik van dit woord roept vragen op. “Black” duikt regelrecht deze bevraging in.

In deze solo verkent Mouss zijn zoektocht naar identiteit als jonge zwarte man, geboren in Europa, door middel van dans.
Een complexe identiteit, moeilijk te plaatsen op een kaart. Te simplistisch, te statisch?

Wat betekent het om “Black” te zijn?

Mouss Sarr is choreograaf, danser (hiphop, dancehall en krump), oprichter & artistiek leider van Timiss, een platform waar hij ruimte biedt aan street dansers. Lees meer over Timiss: klik HIER

https://mestizoartsplatform.be/mouss-sarr/
Teaser:

SESSION #2: MY HOUSE Junior Akwety

My House is een voorstelling die vertrekt van dance- en housemuziek. Een dialoog tussen muziek en dans.
Junior Akwety is zanger, songwriter en acteur. Zijn muziek bracht hem de halve wereld rond, van Los Angeles tot Kaapstad. De afgelopen jaren was hij ook te zien in KVS producties Malcolm X en L’Homme de La Mancha en dit nieuwe seizoen ook op tour te zien met de nieuwste productie van Jr.cE.sA.r / NNT & KVS: Who’s Tupac.

Met My House brengt hij zijn verschillende passies samen in een eerste regie. Een opwindende ontmoeting van verschillende disciplines dankzij een unieke combo van muziek, tekst, beeld en dans.

14 mei 2021 vond een eerste toonmoment plaats in het kader van WIPCOOP Plan B(ehind doors) na een residentie in hetpaleis. Bekijk de foto’s, klik HIER.

Regie & Muziek : Junior Akwety – Choreografie & co regie: Zach Swagga – Dansers: Samantha Mavinga & Davidee Zazzera – Grafische scenografie & Lights : Cedric Duré – Met de steun van: Maisha vzw, WIPCOOP/Mestizo Arts Platform, Stad antwerpen, Rataplan en Fameus.
https://mestizoartsplatform.be/junior-akwety/WIPCOOP = Work In Progress Coöperatie van Mestizo Arts Platform. WIPCOOP maakt ruimte voor nieuwe stemmen, verhalen, vormen en talen in de kunsten. Tijdens Sessions tonen artiesten aan een geïnteresseerd publiek waar ze nu staan met de ontwikkeling van nieuwe podiumcreaties.
JOIN US for another WIPCOOP Sessions en werp een blik op nieuwe artistieke creaties die zich volop ontwikkelen in onze steden !

JOIN US for another WIPCOOP Sessions en werp een blik op nieuwe artistieke creaties die zich volop ontwikkelen in onze steden !

kalender web sessions mouss junior.jpg 783 KB

Speeldata

do 14 oktober 20:00
Rataplan