Mestizo Arts Platform

Çiğdem Y. Mirol + Tister Ikomo

Wipcoop Sessions Dag#1

In oktober host Rataplan in samenwerking met Mestizo Arts Platform weer een nieuwe reeks WIPCOOP Sessions met werk van o.a. Çiğdem Y. Mirol, Mouss Sarr en Junior Akwety:

13 oktober duiken we letterlijk in het boek met BOOKPERFORMANCE van Çiğdem Y. Mirol en Nzela Na Gnai' van Tister Ikomo.

14 oktober maak je kennis met Mouss Sarr en Junior Akwety. Beide artiesten werken aan een nieuwe danscreatie

Programma op 13 oktober

SESSION #1: BOOKPERFORMANCE ÇIĞDEM Y. MIROL

Çiğdem Y. Mirol vermengt met BOOKPERFORMANCE het boek, de voorstelling, de auteur en het de lezer/het publiek tot één. Çiğdem speelt met de grenzen tussen het podium en het publiek en vervaagt deze door objecten, beweging en stilte. Woorden vliegen door beelden en lijnen die ontstaan.

Genieten wordt synoniem aan het begrijpen van een vreemd en absurd leven en liefdesverhaal. Alleen zolang ze beide hetzelfde klinken én homoniemen genereren als “we” genieten en/of begrijpen.

Çiğdem y Mirol ontwikkelt BOOKPERFORMANCE als een artistiek en literair concept en als een wereldbeeld.

Als schrijver en performancekunstenaar daagt ze het lichaam en het geluid uit van een tekstueel zelf. Een tekstueel zelf dat zichzelf transformeert in het geluid en in het lichaam van een werkelijk zelf door visuele en muzikale dynamieken. Tijdens Bookperformance wordt de lezer uitgenodigd om deel te nemen aan het creatieve proces.

Çiğdem’s ervaring in de academische wereld, journalistiek, theater, beeldende kunst, psychologie, lesgeven, vertalen en literatuur legde de fundamentele waarden van het concept en de “The Weird & The Absurd” filosofie erachter én droeg bij aan begrip van transparantie in het concept.

Credits: Concept en performance: Çiğdem y Mirol / www.bookperformance.com


SESSION #2: NZELA NA GNAI' van TISTER IKOMO 

In dit drieluik reis je mee van Kinshasa “La Belle” naar België. Een dansvoorstelling over beproevingen, transformatie en strijd om erkenning. Via tot ritmisch slagwerk getransformeerd afval, traditionele dansen en muziek vertelt choreograaf, muzikant en danser Tister Ikomo een persoonlijk verhaal.

Tister Ikomo is danser, choreograaf en muzikant die in Congo door de verschillende provincies trok om de verschillende traditionele dansen te bestuderen. In Kinshasa is hij assistent choreograaf van het artistiek gezelschap Arumbaya. Hij werkte o.a. ook samen met Alain Platel en Fabrizio Cassol als danser voor de show Coup Fatal en als percussionist voor Sidi Larbi ..

Choreografie en dans – Tister Ikomo / Coach – Isnelle da Silveira / Met de steun van Danspunt, WIPCOOP/Mestizo Arts PlatformWIPCOOP = Work In Progress Coöperatie van Mestizo Arts Platform. WIPCOOP maakt ruimte voor nieuwe stemmen, verhalen, vormen en talen in de kunsten. Tijdens Sessions tonen artiesten aan een geïnteresseerd publiek waar ze nu staan met de ontwikkeling van nieuwe podiumcreaties.
JOIN US for another WIPCOOP Sessions en werp een blik op nieuwe artistieke creaties die zich volop ontwikkelen in onze steden !

JOIN US for another WIPCOOP Sessions en werp een blik op nieuwe artistieke creaties die zich volop ontwikkelen in onze steden !


Speeldata

wo 13 oktober 20:00
Rataplan