Meral Polat Trio

MUZIEK

Speeldata

vrijdag 20 december
20:30
rataplan
Het Meral Polat Trio zorgt voor een aanslag op het hart en de benen, niets minder. Meral Polat is een Amsterdamse actrice, zangeres en theatermaakster met Koerdische roots. Samen met de Amerikaanse multi-instrumentalist Chris Doyle en de Belgische drummer Jens Bouttery neemt ze je mee op een reis langs hedendaagse Anatolische folk, Koerdische klanken en de wortels van de blues.

Polat heeft een innemende persoonlijkheid en zingt, danst en vertelt recht vanuit het hart. Het Meral Polat trio brengt folk, blues, jazz, pop en tijdloze verhalen samengebracht in een onvergetelijke overrompeling.

Hun eerste album Ez Kî Me (Wie ben ik) ontstond toen Polat na het overlijden van haar vader gedichten van diens hand vond. Het album vertelt universele verhalen die een nieuwe invulling krijgen en wordt nu eindelijk ook naar de Belgische podia gebracht.  Daarvoor brengt Polat goed volk mee. Chris Doyle is een Amerikaanse multi-instrumentalist die gitaar en toetsen speelt. Zijn sound gaat recht naar de essentie, met warm groovende keyboards en snedig, hypnotiserend gitaarwerk. Jens Bouttery is een Belgische drummer en componist die al jaren in Nederland woont. Je kan hem kennen van o.m. Thunderblender, Les Chroniques de l’Inutile en Hi Hawaii. Binnen dit trio is hij een ritmische motor die veel vrijheid krijgt én gebruikt.

I.s.m. Jazzlab

Credits

Meral Polat (zang)

Chris Doyle (gitaar, toetsen)

Jens Bouttery (drums, percussie)

Schrijf je in op de nieuwsbrief!