Laika

De binnenkamer van Binta

9+

Binta is een stoer en vindingrijk meisje van 9 jaar. Het is bezoekuur in het kindertehuis waar ze verblijft. Vol ongeduld kijkt ze uit naar de komst van haar mama. Terwijl ze wacht, neemt ze je mee in haar geheime binnenkamer, in het gezelschap van vriendje Yoeri.

Onder de vleugels van Laika maakt de jonge theatermaakster Aminata Demba De binnenkamer van Binta. Inspiratie putte ze uit gesprekken met kinderen en volwassenen die tijdelijk of langdurig van hun ouders zijn gescheiden, en met deskundigen die instaan voor de opvang in kindertehuizen. Hanneke Paauwe ging met dit materiaal aan de slag en schreef een bitterzoete vertelling over hoe het voelt om niet thuis te kunnen wonen en je ouders te moeten missen. Samen met muzikant Sam Gysel en in regie van Jo Roets speelt Aminata een zintuiglijk verhaal over de veerkracht van kinderen in deze complexe wereld. Verwacht je aan een wervelende vertelling gekruid met humor, muziek en zoete geuren. Decorontwerpers Studio Kuurjeus ontwierpen een zintuiglijk kabinet waarin je je na de voorstelling kan verdiepen in het wel en wee dat kinderen en ouders met elkaar delen.

Nieuwsgierig? Bekijk de teaser hier

Laika/Aminata Demba IN COPRODUCTIE MET Perpodium MET DANK AAN Cronos Invest MET DE STEUN VAN Vlaamse Gemeenschap en Tax Shelter van de Belgische federale overheid.  |  CONCEPT EN SPEL Aminata Demba CONCEPT EN TEKST Hanneke Paauwe REGIE Jo Roets MUZIEK Sam Gysel SCENOGRAFIE Studio Kuurjeus KOSTUUMS Maartje Van Bourgognie LICHTONTWERP Rob Van Ertvelde DRAMATURGIE Mieke Versyp ZINTUIGLIJK ADVIES Peter De Bie CHOREOGRAFISCH ADVIES Iris Bouche TECHNIEK Rik Van Gysegem, Tim van der Linden PRODUCTIE Pieter Smet FOTO Kathleen Michiels