Koninklijk Conservatorium Antwerpen

10 jaar Breathing

Double bill

Met het Breathing-project ondersteunt het Antwerpse conservatorium de jazz studenten zowel logistiek als artistiek in hun zoektocht naar hun eigen muzikale persoonlijkheid. Dat doen ze door een gevestigde jazzmuzikant aan te trekken voor een diepgaande en uitgebreide coaching. Om het 10-jarig bestaan van de breathing-reeks te vieren stapt conservatorium Antwerpen mee in het Jazz’s Cool Project waarmee de Breathing-ensembles op een internationaal niveau worden getild.
 
Het Jazz’s Cool project verenigt studenten uit de Conservatoria van Antwerpen, Aarhus/Aalborg, Helsinki, Den Haag, Krakow, Budapest en Rome in zes internationale ensembles onder leiding van een gerenommeerde coach. Elk ensemble repeteerde eind oktober een week lang in Rome (St Louis College of Music) en speelde op het einde van die week in Casa del Jazz. Daarnaast gaat elk combo ‘op toer’ om twee concerten te spelen georganiseerd door twee verschillende partnerscholen. Het sextet olv de Italiaanse pianist Ramberto Ciammarughi  en het sextet olv klarinettist Gabriele Mirabassi zijn 9 december te gast in Rataplan.  
 
Ensemble “Convivência” met GABRIELE MIRABASSI – clarinet , EYAL LOVETT – piano, HENRI LINTULA – drums, FLAVIO VEGLIANTE – bass, ALESSIO MAZZEI – guitar en ROSANNA MENNELLA – vocals speelt eigen composities met Braziliaanse en Mediterrane invloeden 
 
Ensemble “Inventions, thoughts, songs” met RAMBERTO CIAMMARUGHI – piano, MATTIA MAUTTINI – drums, GREAT MUDIARE – bass, TOMI WEST – guitar, DAN HEJSLET – trumpet en PIETRO MIRABASSI – sax brengt met eigen composities een meer hedendaags, energiek geluid op het podium.
 

Gratis via reservatie: zie ticketlink

Speeldata