Klankhaven & OORSTOF

Ig Henneman & gabby fluke-mogul + Ruben Verbeeck - Toon Putteman - Elias D'Hooge

MUZIEKMIXEXPERIMENT

Speeldata

donderdag 02 november
20:30
rataplan
gabby fluke-mogul en Ig Henneman, twee genre-overstijgende violisten, bundelen hun krachten voor een exclusief Belgisch duoconcert, met het (niet zo) klassieke pianotrio van Ruben Verbeeck, Elias D'Hooge en Toon Putteman als smakelijk voorgerecht.
 
.
GABBY FLUKE-MOGUL & IG HENNEMAN
Samen met Klankhaven en Rataplan presenteert Oorstof met trots de Amerikaanse violiste gabby fluke-mogul voor hun allereerste concert in België, in duo met de geweldige altvioliste Ig Henneman. De ontmoeting tussen deze strijkers is een spannende clash van generaties, waarbij fluke-mogul een nieuwe lichting van jonge en gretige improvisatoren vertegenwoordigt, terwijl de ervaren Henneman zoals altijd hongerig is naar nieuwe uitdagingen. 
 
gabby fluke-mogul is een violist, improvisator, componist en docent uit New York, actief in het domein van avant-garde en freejazz, geworteld in geïmproviseerde en experimentele muziek. fluke-mogul bracht reeds een aantal platen op het Relative Pitch label en werkte samen met mensen als Zeena Parkins, William Parker, Pauline Oliveiros en Ava Mendoza. Het is een van de meest opwindende improvisatoren van de afgelopen jaren.
 
Violiste, componiste en improvisator Ig Henneman is sinds begin jaren tachtig een sleutelfiguur in de Amsterdamse geïmproviseerde en nieuwe muziekscene. Ze leidt haar eigen ensembles en richtte samen met Ab Baars de organisatie/label Stichting WIG op, die meer dan 700 concerten en 33 cd's produceerde. Ze speelde en nam op met o.a. Misha Mengelberg, Ingrid Laubrock, Dave Burrell en Jaimie Branch.
 
RUBEN VERBEECK – TOON PUTTEMAN – ELIAS D'HOOGE + SPECIAL GUEST

Contrabassist Ruben Verbeeck presenteert een klassiek pianotrio met Toon Putteman op drums en Elias D'Hooge op piano. Hun repertoire is weliswaar allesbehalve klassiek omdat het deels gecomponeerd is en deels vrij geïmproviseerd. De composities worden geschreven door Toon en Ruben, waarbij Toon meer met vaste ritmische structuren werkt, terwijl Ruben vrijer met de geijkte parameters van de muziek omgaat.

Klankhaven & Oorstof

De hofleveranciers van avontuurlijke muziek in Antwerpen slaan de handen in elkaar voor een unieke concertreeks in Rataplan. Maandelijks cureren het jonge, dynamische Klankhaven en de internationaal gerenommeerde concertreeks OORSTOF van Sound in Motion een avond vol muzikale ontdekkingen. Met een hart voor grensverleggende muziek worden pioniers en sleutelfiguren uit diverse genres gekoppeld aan jong talent uit binnen- en buitenland. Verwacht je aan unieke samenwerkingen en exclusieve concerten vol zinnenprikkelende muziek.


Credits

Mark Rietveld (beeld)

Schrijf je in op de nieuwsbrief!