MOKUHI Sonorities Labelnight

Bodem // Jürgen Augusteyns // Kaijin Kaiwa

JAZZMUZIEK

Dit evenement is voorbij.

Timing

19.30u. - café open
20.30u. - Jürgen Augusteyns
21.20u. - BODEM
22.20u. - Kaijin Kaiwa

Het nieuwe muzieklabel MOKUHI Sonorities staat voor avontuur, improvisatie en instant composing. Het label werd opgericht door Nicolas Rombouts als een dapper nichelabel waar muziek in de eerste plaats als kunstvorm wordt benaderd en niet als product.

Tijdens deze labelnight maak je kennis met drie verschillende bands die ineens ook de diversiteit van het label laten zien & horen.

BODEM
Bodem is een muziektrio dat instrumentale jazzharmonieën combineert met de uitbundige energie van de Chicago jazzscène. 
Saxofoniste & componiste Adia Vanheerentals brengt de perfecte balans tussen catchy, lyrische melodieën en abstracte soundscapes.
Drumster Anke Verslype (aki en artist in residence in Rataplan in 2023) kleurt die melodieën in met schilderachtige percussie. Gitarist Willem Malfliet (ONZIN, WOOLVS) vervolledigt de band.
Dit is nieuwe jazz vertrekkende vanuit het collectief, niet vanuit een solist.
Hun debuutalbum “Kleine Mars” verscheen vorig jaar als eerste officiële release bij MOKUHI.

Kaijin Kaiwa
Kaijin Kaiwa is een nieuw duo van Sjoerd Bruil (Kaset Hitam, Millionaire, Dez Mona, Mauro) en Nicolas Rombouts (SPOOK, Matt Watts, Studio Caporal). Hun eerste duo-impro was in de platenwinkel Morbus Gravis van Fré De Vos (RIP). Sindsdien ontmoetten ze elkaar geregeld voor impro-sessies. De basis bestaat uit rijke en subtiele noise-tapijten die doorspekt geraken met dreigende én funky gitaarriffs. Hun debuutalbum “Master of the Universe” verschijnt in 2024 op MOKUHI.

Jürgen Augusteyns
Geïnspireerd door gitaristen als Loren Connors, Chris Forsyth en Mick Turner, maar eveneens muzikanten en bands als Sir Richard Bischop, Oren Ambarchi en Six organs of admittance, gaat Jürgen op zoek naar een eigen muzikaal universum, waarbij hij het experiment niet schuwt.
Op zijn eerste release voor MOKUHI Sonorities maken abstractie en dissonantie terug plaats voor harmonie en duidelijk afgelijnde thema’s.
Songs of healing is een zoektocht naar heling en troost in een wereld van te veel, te luid, te snel. Omdat het moet.

Credits

BODEM

Adia Vanheerentals (sax, compositie)

Willem Malfliet (gitaar)

Anke Verslype (drums)

Kaijin Kaiwa

Sjoerd Bruil (elektrische gitaar)

Nicolas Rombouts (elektrische bas)

Jürgen Augusteyns

Jürgen Augusteyns (elektrische gitaar)

Schrijf je in op de nieuwsbrief!