Uitverkocht!

De Wolken­dragers

Joachim Badenhorst & Peter Holvoet-Hanssen

Vlaanderen, nabije toekomst. De digitale reus Goleman verovert de Westerse wereld en wil elk individu controleren. Maar een nieuwe tegencultuur broeit als een onderstroom en bloeit open in ‘Onderland’, zoals het jonge verzet zich noemt. Hun helden zijn waternimf Eurydice en dichter Paul van Ostaijen. Hun geliefde muziek wordt verklankt door ‘Zero Years Kid’.

Dat is het uitgangspunt van ‘DE WOLKENDRAGERS’, het nieuwe gedichtenboek van de Antwerpse Peter Holvoet-Hanssen (bekroond van de Debuutprijs tot Cultuur- en Arkprijs). Deze voormalige stadsdichter van Antwerpen is niet enkel een baanbrekende ontdekkingsreiziger in de literatuur, maar wordt algemeen gerekend tot de top van voordrachtkunst in de Lage Landen: een onnavolgbaar moderne troubadour, voorbij etiketten als ‘klassiek’ of ‘performer’. Na zijn dichtbundel ‘Blauwboek’ (Louis Paul Boon Prijs 2019; legendarische optredens met Mauro Pawlowski) is ‘De wolkendragers’ een apotheose waarbij woord, zang en muziek samenvloeien tot één betoverend geheel.

Samenwerking met ‘de wonderboy der improvisaties’ Joachim Badenhorst, reeds in 2011 door jazzjournalisten tot beste klarinettist verkozen. Joachim Badenhorst staat voor verfijning en virtuositeit. Naast eigen Nederlandstalige muziek brengt Zero Years Kid vooral ‘De wolkendragers’ mee tot leven.

Zing-zeggend, rappend en zingend bij het oude vuur, terug naar de bron maar de blik op de toekomst. Verwacht u aan een vitale, bedwelmende totaalervaring met een helende kracht – zelfs Goleman vergeet even zijn vernielzucht.

Voor de creatie van hun live show, gaan ze in september-oktober 2020 in residentie bij Rataplan.


JAZZ PODIUM NIEUW WERK RESIDENTIE

Credits

Joachim Badenhorst (Klarinet)

Peter Holvoet-Hanssen (Woord)

Speeldata