Claude Diallo/James Williams/Martijn Vanbuel

Concert x Jamsessie

Elke laatste maandag van de maand is het jamsessie in Rataplan!
Curator Vincent Brijs nodigt een aantal artiesten uit die de avond openen met een concert.

In november is dat een legendarisch trio:

  • internationaal geprezen jazzpianist Claude Diallo
  • Gulzig en veelzijdig drummer James Williams
  • Contrabasist Martijn Vanbuel, invloedrijk en geprezen van België tot China en Taiwan.

Mis hun passage in Rataplan niet!

Claude Diallo reist de wereld rond om zijn muziek te spelen.
Met zijn trio 'Claude Diallo Situation' bracht hij verschillende albums uit en won diverse prijzen wereldwijd.
"Claude Diallo toont een grondig begrip van de jazzpianotraditie, maar is ook opvallend origineel – duidelijk iemand met een unieke stem en gevoeligheid. Zijn composities zijn zeer betrokken en nemen de luisteraar mee op een ongelooflijke fantasierijke reis." (David Berkman (pianist en componist))

Drummer James Williams, woonachtig hier in Berchem, speelde samen met verschillende muzikale grootheden zoals Gary Burton, Burt Bacharach, George Duke, Patrice Rushen, Wynton Marsalis, Emily King,... Hij drukte zijn stempel op recente en aankomende releases van artiesten als Cory Henry, Milo Meskens, TheColorGrey en Lucid Lucia om er maar een paar te noemen.

Bassist Martijn Vanbuel studeerde af aan het Lemmensinstituut in Leuven. Hij zette zijn jazz studies verder aan het prestigieuze Conservatoire Superieur de Music et de Danse de Paris, met Riccardo Del Fra. Na een verblijf in Shanghai, China, verhuist Martijn in 2006 naar Taipei, Taiwan waar hij zal uitgroeien tot een van de meest invloedrijke en meest gevraagde jazz muzikanten van het eiland. Hij speelde o.m. met de erg succesvolle Chinese muziek fusion groep Sizhukong, met concerten in meer dan 20 landen. Tevens creëerde hij zijn eigen groep Orbit Folk, waarmee hij experimenteert met jazz, folk en etnische muziek. Zij brengen 2 albums uit, waarvan er een twee Golden Melody Awards wint, de meest prestigieuze muziek Award in Taiwan.

Zij openen de avond. De jam is daarna open voor iedereen die zich geroepen voelt. Zonder afspraken; alles moet kunnen; free, grooves, standards, ... Naar elkaar luisteren en er samen iets van maken is de boodschap.


Inkom is gratis, al is vrije bijdrage (op de avond zelf) zeker welkom.
Breng je eigen instrument mee; drum, piano, gitaar- en basversterker zijn voorzien!

Schrijf je in op de nieuwsbrief!