Jamsessie

Joachim Badenhorst - Farida Amadou - Ferdinand Lezaire

Dit evenement is voorbij.

Een jamsessie in Rataplan is open voor iedereen.
Luister naar elkaar en laat je leiden door wat je voelt & hoort.
 
In het najaar cureert Joachim Badenhorst de jamsessies. Hij nodigt de laatste maandag van oktober en november andere muzikanten uit, die de toon van de avond bepalen. Nadien is iedereen welkom om mee te jammen.
 
Breng je eigen instrument mee; drums, piano, gitaar- en basversterker zijn voorzien.
Inkom met vrije bijdrage.
 
Joachim is curator van de jamsessies, hij nodigt maandelijks andere artiesten uit:
"Elke jamsessie start met een concert en daarna staat het podium open voor alle muzikanten. Bij de samenstelling van de openingsgroep streef ik naar een zo groot mogelijke diversiteit. 
Mijn droom is om via de jamsessies nieuwe connecties te maken met muzikanten, die na verloop van tijd kunnen meedraaien in de openingsgroep. Zo wil ik de artiesten uit de buurt echt betrekken."
 
MA 27.11
Openingsband: Joachim Badenhorst (klarinet) - Farida Amadou (elektrische bas) - Ferdinand Lezaire (drums)

Farida Amadou
speelt de basgitaar, maar implementeert daarbij haar eigen unieke voorschriften. Amadou experimenteert via improvisatie met de geluiden en (elektronische) effecten van haar gitaar. Het resultaat is een interessante muziekscene, waarin de vormelijke grenzen van het instrument worden verlegd. Ze is momenteel in het midden van haar Europese SOLO tour, waarmee ze vorige maand al eerder in de Botanique in Brussel stond. Ze werkte reeds samen met muzikanten als Julien Desprez, Peter Brötzmann, Thurston Moore en Mette Rasmussen. Daarnaast is ze ook voormalig bassiste van de punkband Cocaine Piss.

Ferdinand Lezaire
is een Belgische drummer en stond eerder dit jaar op het Antwerpse Summer Bummer festival en in de AB samen met de Franse saxofoniste, Ornella Noulet.

Joachim Badenhorst
is rietblazer, hij speelt o.a. klarinet en saxofoon en is één van de boeiendste en meest avontuurlijke Belgische jazzmuzikanten van de voorbije twee decennia. Hij speelt bij verschillende nationale en internationale bezettingen zoals aki, The Free Orleans Rebel Band, Equilibrium. Als toonaangevend muzikant is hij ook frontman van eigen Zero Years Kid.


foto Joachim (c) Théo Lanau
foto Farida (c) Laurent Orseau
foto Ferdinand (c) Laurent Orseau

Schrijf je in op de nieuwsbrief!