Jamsessie

Joachim Badenhorst - Vitja Pauwels - Samuel Ber - Jon Birdsong

Dit evenement is voorbij.

Een jamsessie in Rataplan is open voor iedereen.
Luister naar elkaar en laat je leiden door wat je voelt & hoort.
 
In het najaar cureert Joachim Badenhorst de jamsessies. Hij nodigt de laatste maandag van oktober en november andere muzikanten uit, die de toon van de avond bepalen. Nadien is iedereen welkom om mee te jammen.

Breng je eigen instrument mee; drums, piano, gitaar- en basversterker zijn voorzien.
Inkom met vrije bijdrage.
 
MA 30.10 
Openingsband: Joachim Badenhorst (klarinet) - Jon Birdsong (trompet) - Vitja Pauwels (gitaar) - Samuel Ber (drums)

OPGELET: Shoko Igarashi zal er wegens ziekte niet bij zijn vanavond, ze wordt vervangen door Jon Birdsong.

Vitja Pauwels
ontwikkelde een fascinatie voor klassiek, jazz, rock, roots en elektronische muziek. Hij studeerde  jazz gitaar aan het Antwerps Conservatorium. Je kent hem misschien van zijn solo album ‘Drift By / Sink in’. Hij is actief als frontman van Bombataz en gitarist bij Naima Joris, Bony King of Nowhere, An Pierlé, ...

Samuel Ber is drummer, componist en improvisator. Hij zoekt creatieve manieren om individuele stemmen, onafhankelijke concepten en realiteiten muzikaal te laten samensmelten. Hij speelt bij verschillende formaties en zal dit najaar ook muziek schrijven voor Kleptomania, het project met Ensemble Styx & Dave Douglas (dat in Rataplan speelt op 29.11)

Joachim Badenhorst is rietblazer, hij speelt o.a. klarinet en saxofoon en is één van de boeiendste en meest avontuurlijke Belgische jazzmuzikanten van de voorbije twee decennia. Hij speelt bij verschillende nationale en internationale bezettingen zoals aki, The Free Orleans Rebel Band, Equilibrium. Als toonaangevend muzikant is hij ook de frontman van zijn eigen Zero Years Kid.

Joachim is curator van de jamsessies, hij nodigt maandelijks andere artiesten uit:
"Elke jamsessie start met een concert en daarna staat het podium open voor alle muzikanten. Bij de samenstelling van de openingsgroep streef ik naar een zo groot mogelijke diversiteit. 
Mijn droom is om via de jamsessies nieuwe connecties te maken met muzikanten, die na verloop van tijd kunnen meedraaien in de openingsgroep. Zo wil ik de artiesten uit de buurt echt betrekken."

.

Schrijf je in op de nieuwsbrief!