Iedereen stadsdichter

Poëziewandelingen Stadsgroen

In maart wandelden we al samen met Seckou, Esohe en Scale langs verschillende plekken in de stad.
Deze keer worden we vergezeld door de klimaatdichters Anne provoost, Jan Ducheye, Maravilha Munto, Jana Arns, Shari Van Goethem, Yannick Van Puymbroeck en Margot Delaet. Zij nemen ons mee langs de meest bijzondere groene plekken in Antwerpen. Die werden verzameld op het digitale platform Iedereen Stadsdichter, binnen het thema Stadsgroen.

Met Stadsgroen bracht voormalig stadsdichter Seckou bewoners die hun favoriete stukje natuur wilden delen in contact met een klimaatdichter. Ze ontmoetten elkaar op hun favoriete groene plek, deelden hun “groen gelukske” en keerden geïnspireerd terug naar huis. Nadien schreef de klimaatdichter er een uniek gedicht over. Deze gedichten zijn terug te vinden op de digitale verhalenkaart iedereenstadsdichter.be. Deze wandelingen zijn de mooie afsluiter van dit thema.


Seckou Ouologuem is slamdichter, rapper, schrijver en theatermaker. Hij stelde zich een ambitieuze doelstelling: zoveel mogelijk verhalen van de stad vertellen én delen. Met Iedereen Stadsdichter hertekent Seckou de kaart van Antwerpen tot een grote verhalenkaart. Hij wandelt op 19 juni met ons mee en brengt zelf ook een gedicht voor.

Praktisch:
De eerste wandeling start om 13u en eindigt om 15u, en vindt plaats in het stadscentrum.
Startlocatie: Rubenshuis. Tickets hier!

Poëziewandeling met Esohe

Poëziewandeling met Scale

Poëziewandeling met Seckou