Seckou, Scale en Esohe

Iedereen Stadsdichter Poëziewandelingen

Voormalig stadsdichter Seckou Ouologuem stelde zich een ambitieuze doelstelling: zoveel mogelijk verhalen van de stad vertellen én delen. En liefst niet alleen maar met alle Antwerpenaren. Hij verzamelt al deze verhalen en gedichten op een digitale stadskaart iedereenstadsdichter.be.

Op 27 maart deelt hij samen met Esohe Weyden, campusdichter UA, en Kris ‘Scale’ Strybos, eerste rapper van ’t stad, een greep uit deze gedichten. Wandel mee langs verschillende plekken in de stad en laat je voeren door de woorden en verhalen die deze plek vertelt. Esohe, Scale en Seckou kiezen elk hun vijf favoriete gedichten uit de verzameling van Iedereenstadsdichter.be en nemen jullie mee op tour! Ontdek onverwachte (groene)plekken in de stad. Esohe, Scale en Seckou vertellen de verhalen die er achter schuil gaan.

Praktisch:

13u - 15u: wandeling met Esohe en Seckou als gids, omgeving centrum.
Startpunt: Extra City Kunsthal, Provinciestraat 112, 2018 Antwerpen
We spreken af om 12u45, de wandeling vertrekt om 13u.
tickets hier! - ontdek de route hier!

16u - 18u: wandeling met Scale als gids, omgeving Rivierenhof.
Startpunt: Wim Saerensplein, 2100 Deurne
We spreken af om 15u45, de wandeling vertrekt om 16u.
tickets hier! - ontdek de route hier!Iedereenstadsdichter.be


Op Iedereenstadsdichter.be verzamelt Seckou Ouologuem verhalen van de Antwerpenaar en zet die verhalen per thema op een geografische kaart van de stad. De thema's zijn Stadsgedichten, Stadsgroen, Krachtveld en Verlies. De wandelingen in maart gaan door binnen het thema ‘Stadsgroen’. Antwerpenaren vertellen over hun favoriete groene plek in de stad, een plek met een herinnering of een emotie. Speciaal voor die plek schrijft Seckou samen met andere 'stadsdichters' een gedicht. De verhalenkaart blijft bestaan en verder groeien!
 
Seckou Ouologuem is slamdichter, rapper, schrijver en theatermaker.
Hij is een van de grondleggers van de slamscene in Vlaanderen. Hij is mede-oprichter van ‘Capital Slam’, een Vlaamse Scholencompetitie voor poëzie en van Wo(o)rd Wa(a)r, een conceptueel theater/rapbattle platform.
Seckou is half Malinees. Zijn Afrikaanse roots vormen mee de basis van zijn slam. Met de organisatie van Open Mic’s wil hij de poëzie terug naar de mensen brengen. In de straat, op verschillende plekken in de buurt, de stad z’n klank teruggeven.
 
Esohe Weyden is spokenworddichter en presentator. Ze is de campusdichter van Universiteit Antwerpen, waar ze masterstudent Rechten is.
In februari 2022 debuteerde ze met haar dichtbundel Tussentaal bij Uitgeverij Vrijdag.
In 2018 werd ze opgenomen in de auteurslijst van Literatuur Vlaanderen. Een jaar later werd ze verkozen tot Laureaat van de Kunst en sleepte ze een van de Cultuurprijzen voor verdienstelijke Deurnenaars in de wacht.
 
Scale, geboren als Kris Strybos zette zijn eerste stappen in de scene in 1984. Is een van de founding fathers van de beatbox scene in België. Hij is MC bij Sint Andries MC’s. Hij speelde bij KVS (Bezette Stad), Theater FroeFroe (CJ Benji, Love in Babylon), Filharmonisch Orkest, Praga Khan, … Hij schreef de muzikale sfeer voor de roman Wil van Jeroen Olyslaegers en werkte samen met Les Tambours du Bronx / Volker Schlöndorff voor de herdenking van Verdun.

Hou de website in de gaten, Rataplan plant nog meer poëziewandelingen die vertrekken vanuit iedereenstadsdichter.be.
 

Schrijf je in op de nieuwsbrief!