Double Bill

Hands in Motion // Ndoumbelane

Speeldata

vrijdag 10 maart
20:30
rataplan
Timing:
20u30: Ndoumbelane
21u30: Hands in Motion

Hands in Motion

Darbuka, gongs, berimbaus, kalimbas, pandeiro, riqq, doholla, bendirs, udu,… Het is een greep uit het instrumentarium van Hands in Motion. Dit percussietrio van muzikanten Simon Leleux (Fabrizio Cassol / I Silenti, Refugees for Refugees), Robbe Kieckens (Lamekan Ensemble, Myrddin De Cauter) en Célestin Massot creëert een grenzeloze klankenwereld. 
 
Van Senegal tot Oost-Europa, van Brazilië tot Indië, van het klassiek conservatorium tot de nomadenvolkeren, gevoed door al hun invloeden ontmoeten deze artiesten elkaar in een muzikaal laboratorium waar ze, al jonglerend met codes uit verschillende tradities een nieuwe expressieve ruimte creëren die uiterst hedendaags en vernieuwend is.  
 
Minimalistische klanklagen, meeslepende grooves en akoestische trance. Hun muziek is organisch, contrasterend, diep en subtiel tegelijk. Afwisselend creëren ze melodieën en texturen die je kunnen doen denken aan Philip Glass, Mammal Hands of Why the Eye?. De sferen van Hands In Motion nodigen uit tot bewegen en delen.

Ndoumbelane

We leerdene Ndoumbelane kennen via Issa Ndour, die al meermaals meespeelde tijdens onze maandelijkse jamsessies. We raakten geïntegreerd door zijn multi instrumentengebruik en de unieke klanken er van!

Ndoumbelane vermengt afro-ritmes met blues en jazz, gebruikmakend van traditionele West-Afrikaanse instrumenten als peulfluit, kora en djembe.
Ze herwaarderen en bevragen traditionele instrumenten, die ze mixen met andere invloeden en instrumenten. Ndoumbelane zoekt naar een creatieve interpretatie van traditie, die je meeneemt op een reis "van het dorp naar de maan en terug" (citaat van Manu Dibango).
De band is ontstaan uit Issa Ndour en Ndo Kanouté, vanuit een gedeelde liefde voor jazz (in de breedste zin van het woord). Met Ndoumbelane ontwikkelden ze hun gemeenschappelijke visie en brengen ze vele muziekgenres samen, gespeeld door de unieke klanken van de traditionele instrumenten.

Ndoumbelane

Credits

Hands in Motion

Simon Leleux (darbuka, doholla, soundscapes)

Robbe Kieckens (bendir, riqq)

Celestin Massot (hang, kalimba, keyboard)

Ndoumbelane

Issa Ndour (fluit, percussie)

Ndo Kanouté (kora)

Malick Sy (basgitaar)

Maguette Diop (drums)

Pape Fall (piano)

Schrijf je in op de nieuwsbrief!