Tuur Florizoone
+ Simon Segers

JazzLab Solo

JAZZMUZIEKFAMILIE
We stellen je een double bill voor, maar dan ééntje exclusief voor families (vanaf 6 jaar). Omdat we geloven dat de liefde voor jazz al vroeg kan groeien. Daarom stellen we twee kanjers voor vanuit de jazz-scene.

Let op: Voor dit concert dienen volwassenen in het gezelschap te zijn van minstens één kind. Dit kan in volgende constructies: 1 volw + 1, 2, 3 ... kind of 2 volw + 1, 2, 3 ... kind.

Tuur Florizoone

Met zijn composities tast Tuur Florizoone graag de grenzen af van de jazz, wereldmuziek, filmmuziek en klassiek, en komt hij tot een eigen sound die hij graag ‘Belgisch’ noemt. Zijn gelaagde composities zijn een mélange van muziekstijlen en het resultaat van een zoektocht naar de eigen culturele identiteit en muzikale cultuur.
 
Florizoone’s muziek voor Aanrijding in Moscou (genomineerd voor de World Soundtrack Awards!) heeft bijgedragen aan zijn doorbraak, maar er waren ook talloze prachtige momenten met Eric Vloeimans, Claron McFadden en Philip Catherine, én persoonlijke projecten als Mixtuur, Tricycle en het trio Massot, Florizoone & Horbaczewski. Samen dragen ze bij tot een torenhoge reputatie. 
 
Florizoone is van opleiding een klassiek geschoolde pianist, maar leerde zichzelf de chromatische accordeon aan. Al zijn composities, tegenstemmen, harmonieën en arrangementen schrijft hij aan de piano. Vandaar ook dat zijn muziek niet de typische accordeon-sound heeft die men van dat instrument zou verwachten. De accordeon is wel zijn geliefde concertinstrument. Hij is er bijna letterlijk mee vergroeid en houdt ervan de muziek en de diepste noten te voelen vibreren tegen zijn borstkas terwijl hij speelt.
 
Verwacht je aan een intimistisch concert met ogenschijnlijk eenvoudige melodieën vol diepere laagjes en een onweerstaanbare podiumprésence. Tuur stelt bovendien zijn eerste soloalbum voor!
 

Simon Segers

Als muzikant bij topbands als De Beren Gieren, Black Flower, Stadt en MDCIII creëerde Simon Segers zijn unieke stijl: stevig in de time geënt, maar toch vrij. Solo gebruikt hij lang opbouwende motieven en houdt hij de spanningsboog strak gespannen. Verwacht geen songs in de klassieke vorm of perfect uitgevoerde stijloefeningen, maar krachtig opbouwende soundscapes die evolueren naar bedwelmende tribale escapades. 
 
Simon Segers werd op jonge leeftijd gestimuleerd om naar muziek te luisteren. De uitgebreide platenverzameling van zijn vader was de start en al snel leerde hij veel verschillende stijlen en klanken te appreciëren. Sinds zijn prille tienerjaren speelde hij met zijn broer Frederik in tal van projecten. Op 21-jarige leeftijd startte Simon aan het conservatorium van Gent waar hij les volgde bij klinkende namen als Teun Verbruggen en Jim Black. 
 
Geen enkel genre is voor Segers te gek. Zo is hij de laatste jaren zeer actief in zowel rock en pop als jazz- en free richtingen, waar hij steeds zijn eigen stempel op drukt. Door zijn jarenlange engagement in genre-overschrijdende projecten ontwikkelde Segers een heel eigen stijl. Hij drumt met een bezwerende, voortstuwende kracht die zowel repetitief als gevarieerd klinkt. De lange spanningsboog primeert, met nét op tijd de juiste verrassing. 

“Gezeten in het gras bij de Garden Stage van Gent Jazz gaf het publiek zich over aan een melodische verkenning van de drums. (...) Segers zat helemaal in het moment en bracht op een ontspannen manier een meeslepend verhaal dat geen seconde verveelde. Knap!”

— Written In Music

“De snedige ritmes waren steeds interessant, hiervoor ontweek hij keer op keer de platgetreden wegen, wat dus erg goed uitpakte. Terwijl zijn set aanvankelijk rusteloos begon, ontaardde dit wat later in iets hardere Kanye West-vibes. Geen moment verviel zijn set in een rondje ritmisch rondtikken, hierdoor bleef onze aandacht op scherp.”

— Dansende Beren

Credits

Tuur Florizoone (accordeon, composities)

Simon Segers (accordeon, composities)

suggesties

JazzLab

Wasdaman
+ John Ghost

JAZZMUZIEK

JazzLab

Kreis + Thunder­blender

JAZZ

Schrijf je in op de nieuwsbrief!