OP BEZOEK: Flat Earth Society Orchestra

The One (release concert)

Dit evenement is voorbij.

De 15-koppige bende van FES (Flat Earth Society Orchestra) spelen composities en arrangementen die steevast verankerd zijn in 20ste-eeuwse tradities – van diverse jazzvertakkingen naar rock, exotica en hedendaagse muziek – maar ze vertrekken vanuit een resoluut 21ste-eeuwse spirit, werkend aan een oeuvre dat even groot en gelaagd als herkenbaar is. FES is dat zeldzame beest: een intelligent, moeiteloos excentriek orkest dat steeds opnieuw z’n huid afwerpt en vooral live elke keer weer piekt.

Op hun nieuwste release The One neemt FES het eenduidige waarheidsdenken op de korrel. In een dolgedraaide wereld van elkaar verdringende perspectieven, brallende persoonlijkheden en honger naar bevattelijkheid is The One het hoogste goed geworden.

Peter Vandenberghe en Peter Vermeersch componeren opnieuw een veelkoppig werk vol schijnbewegingen dat inzet op veelvoudigheid. Wordt de ene zodra die gepasseerd is en opgevolgd wordt door de volgende immers niet de vorige?

The One is een waanbeeld, een ideaal voor luchtbellen, het summum van verarming. Het is een manier van denken die met alle middelen bestreden moet worden. Less is niet more, minder is al te vaak … niets meer. Gewiekst, filmisch en doortrapt zoals je ze enkel nog vindt in klassieke films noir; is The One een tegengif voor een onzinnige queeste én een ode aan de ongebreidelde fantasie.

http://www.fes.be/

Credits

Peter Vermeersch (klarinetten, electronix)

Martí Melià Margañon (klarinetten)

Benjamin Boutreur (altsax)

Michel Mast (tenorsax)

Bruno Vansina (baritonsax, fluit)

Pauline Leblond (trompet)

Bart Maris (trompet)

Berlinde Deman (tuba)

Peter Delannoye (trombone)

Marc Meeuwissen (trombone)

Wim Segers (vibrafoon)

Peter Vandenberghe (piano, keyboard)

Kristof Roseeuw (contrabas)

Gert-Jan Dreessen (drums)

Maarten Flamand (gitaar)

Schrijf je in op de nieuwsbrief!