Jonas Meersmans & Nicolas Mortelmans Quartet

Double bill

MUZIEKJAZZPODIUM

Speeldata

vrijdag 26 april
20:30
rataplan
Timing
19u30 - café open
20u30 - 21u15 - Jonas Meersmans
21u45 - 22u45 - Nicolas Mortelmans Quartet

Nicolas Mortelmans Quartet

Sitarspeler Nicolas Mortelmans brengt zijn debuutplaat uit. MĀYĀ is een uniek sitar album dat bestaat uit een mix van traditionele Indische muziek met Westere invloeden. De sitar vormt de rode draad doorheen het album, in elk nummer wordt het instrument op een andere manier benadert. Traditionele Indische klanken vloeien over in westerse invloeden uit o.a. elektronica, jazz en rockmuziek.

De plaat komt uit op 12/04/'24 bij W.E.R.F. Records en is voor het eerst live te horen in Rataplan! Nicolas Mortelmans presenteert de plaat met een quartet van fantastische muzikanten: Tarang Poddar, Jonas Meersmans, Greet Meert & Mortelmans zelf. Samen spelen ze nummers uit het album MĀYĀ maar er is live ook ruimte voor improvisatie. Verwacht je aan een meditatief én explosief concert. 

Mortelmans is een sitarspeler uit Lier/Antwerpen en student van Anoushka Shankar.  
Je kan hem kennen als lid van Condor Gruppe, Roland van Campenhout, Leki, Merdan Taplak.. hij deed ook opnames voor o.a. Dijf Sanders. Mortelmans speelt regelmatig solo concerten en hij brengt nu ook zijn eerste eigen album uit!
 Jonas Meersmans

Meersmans speelt fingerpicking guitar en creëert zo eigen instrumentale landschappen.
Hij bracht eerder twee soloalbums uit op akoestische gitaar, viool en koperblazers. Daarnaast schreef hij muziek voor verschillende theaterstukken en kortfilms. In 2020 verscheen hij op een compilatie van het Amerikaanse Tompkins Square label.
Meersmans werkt aan een nieuwe album dat in 2024 verschijnt bij W.E.R.F. Records. Hierop wordt hij bijgestaan door Michaël Lamiroy op viool en Simon Beeckaert op contrabas.


Credits

Nicolas Mortelmans Quartet

Jonas Meersmans (elektrische gitaar)

Nicolas Mortelmans (elektrische sitar)

Tarang Poddar (tabla)

Greet Meert (tanpura)

Jonas Meersmans

Jonas Meersmans (gitaar, FX)

Schrijf je in op de nieuwsbrief!