Dishwasher_

MUZIEK

Speeldata

zaterdag 12 oktober
20:30
rataplan
Dishwasher_ hoort bij de nieuwste golf talent in de vruchtbare Belgische groove- en jazzscene.

Je kan ze niet zomaar als jazz labelen, hun sound is fris en hedendaags met een unieke synergie! Je hoort effecten in de saxofoons, diverse lagen synthesizers, van fingerpicking tot diepe bastonen, drums als drumcomputers én subtiele akoestische beats. 

Werend, Louise en Arno streven er specifiek naar om hun live-energie en synergie op hun debuutalbum (via Sdban Ultra) vast te leggen door te experimenteren met structuren en texturen, te spelen met songlengtes en invloeden uit verschillende andere stijlen - in de eerste plaats elektronische muziek, maar ook sporen uit (Midden-)Oosterse en Balkanmuziek, naast dance, hiphop en zelfs metal.
Het is vrij duidelijk hoe diep dit trio is gedoken om iets totaal fris en nieuws te zoeken en te vinden.

Artist in Residence uit seizoen '23-'24 Adia Vanheerentals cureert de concertavond en nodigt Dishwasher_ uit in het kader van Brood & Spelen. Het  feest van Rataplan en De Kompaan waarin we onze (artistieke) oogst vieren en het nieuwe seizoen aftrappen!
We werken met pay what you can, je kiest zelf wat je kan missen en betalen. Het feest is altijd even groot!


Brood & Spelen

We vieren de oogst van een vruchtbaar jaar, een bodem vol artistieke plannen, één jaar huwelijk tussen Rataplan & De Kompaan, de oogst van het veld en van de nieuwe samentuin op de koer. 

De Wijnegemstraat wordt een feeststraat vol volksspelen, kunsteducatieve workshops, artistieke interventies en een lange buurttafel. Aansluitend volgt een verrassend diner en het concert van Dishwasher_ in de zaal. We sluiten af met een dj in de living, je zal niet naar huis willen!

Credits

Werend Van Den Boscche (Saxofoon, synths, fx)

Louise van den Heuvel (Elektrische bass)

Arno Grootaers (Drums )

Catherine Smet (fotograaf)

Schrijf je in op de nieuwsbrief!