Dans Kapot

Bruiloft De Kompaan & Rataplan

Dit evenement is voorbij.

Knaltrio Don Kapot werkt samen met vier dansers voor een spetterend spektakel - A Small World - onder leiding van Alexandros “Greco” Anastasiadis.

Wat als je het energieke geluid van Don Kapot zou combineren met beweging, wat als je fysieke vorm en acties zou geven aan de muziek?

Krachtig en hypnotiserend, Don Kapot is niet minder dan een groovemachine, een sensatie door hun opzwepende concerten, aanstekelijke humor en kleurrijke releases. Album Hooligan pakte uit met nucleaire kracht, terwijl ze voor het knotsgekke Un Peu Live de handen in elkaar sloegen met toetsenist Fulco Ottervanger (De Beren Gieren). Hun muziek combineert de energie en vrijheid van free jazz met de totale trance van de beste dansmuziek. 
 
In 2019 ontmoette Don Kapot een groep dansers, en het was meteen raak. Na het opnemen van een videoclip in 2020, gaven ze in 2021 een onvergetelijk optreden op het Dansand festival in Oostende. Hun extraverte benadering van het podium, hun liefde voor lichamelijkheid en speelsheid, samen met de levendigheid van de band, deden het idee ontstaan: Dans Kapot was geboren!
  
In 2022 nam Greco op organische wijze de artistieke leiding, terwijl een nieuw team van dansers werd samengesteld. Het gezelschap ging de straten van Brussel op met bruisende guerrillavoorstellingen. Onvoorbereide voorbijgangers werden zo getrakteerd op een spontaan feest van kleur en muziek. Het project was zo succesvol dat het WERF Records en JazzLab overtuigde om de zevenkoppige bende op te nemen in de viering rond hun 30ste verjaardag. De drie muzikanten en vier dansers kwamen samen voor verschillende residenties en tonen nu het resultaat, A Small World, dat garant staat voor een knetterende voorstelling in zalen en openlucht.


Bruiloft De Kompaan & Rataplan

Dans Kapot speelt tijdens het bruiloftsfeest van Rataplan en voedselatelier De Kompaan. Er zijn die dag heel de dag gratis activiteiten in en rond Rataplan.
In de namiddag speelt Dans Kapot ook een guerrillavoorstelling in de straten, om 20u30 staan ze in de zaal!
Blijf nadien nog plakken, er is een afterparty met MNKY.
Meer info over de bruiloft.

Credits

Viktor Perdieus (Baritonsax)

Giotis Damianidis (Basgitaar)

Jakob Warmenbol (Drums)

Alexandros “Greco” Anastasiadis (Dans)

Sofia Kakouri (Dans)

Kit King (Dans)

Margherita Dello Sbarba (Dans)

Thomas Geuens (Fotograaf)

suggesties

de Kompaan & Rataplan

Bruiloft

Schrijf je in op de nieuwsbrief!