Tele (vrijwilligers) werk

De Vrijwilligers van Rataplan

Helaas mogen we onze vrijwilligers niet op regelmatige basis zien, maar dat houdt ons niet tegen om elkaar coronaproof op te zoeken. Naar aanleiding van de kerstdagen organiseerden we in het najaar 2020 een Secret Santa, in voorjaar 2021 een duo-werking aangestuurd via filosofische vragen & hielpen heel wat vrijwilligers Rataplan van thuis uit. 

Een overzicht ...

Secret Santa - najaar 2020

Vlak voor de feestdagen kwam Secret Santa een handje helpen.
In het geheim stelde hij duo's samen, die via filosofische vragen met elkaar in gesprek gingen.

Hieronder een sfeerbeeld van de Secret Santa onthulling, met in onze handen het voorwerp/uitzicht dat ons door de 'lockdown' helpt. 

Helpende handen van thuis uit

Tijdens de Bo'kesweek in de krokusvakantie verwelkomde Rataplan 5 dagen lang 20 kinderen.  Gewoonlijk wordt er in Rataplan een middagmaal voorzien door vrijwilligers, maar deze keer was dat anders: Onze vrijwilligers hielpen ons van thuis uit en brachten dagelijks verse verse soep & bo'kes (met zelfs eetbare smiley's 😄).
Dit zijn de boterhammen van Lutgart.


Daarnaast hebben we ook nog steeds artiesten in residentie die ook verzorgd worden. Hierbij heeft ons vrijwilligersteam ook geholpen met het voorzien van versnaperingen, fruit en koekjes, en het wassen van handdoeken.

De vrijwilligers hebben ook op een corona-veilige wijze meegeholpen met het maken van de dankbaarheidsboekjes voor Onze Buurt, hierover vind je beneden meer info!  

Duo/trio's - voorjaar 2021

Vanaf januari 2021 werden nieuwe duo's gevormd, deze maakten met elkaar kennis op een corona-veilige wijze met wandelingen of oproepen. Om de twee weken krijgen de groepen nieuwe activiteiten aangestuurd, waarmee ze in alle vrijheid mee aan de slag gaan.

Rataplan polste naar verlangens van vrijwilligers in deze corona-tijden. Daar kwam sociaal contact uiteraard op nummer één. Onze vrijwilligers gingen in duo's wandelen in en rond Antwerpen. Zo zijn er heel wat nieuwe vriendschappen ontstaan, en hebben een aantal mensen elkaar beter leren kennen. 
Dit zijn Yolande, Anne en Lutgart op wandeltocht.
Volgende vragen waren: "Wat zijn jouw favoriete plekken in Antwerpen?". Hier kwamen zaken naar boven als het Rivierenhof, het Polderbos & natuurlijk Borgerhout!
Dit zijn Kris en Hilde die de Borger-route doen.

De vraag daarop is: "Geef eens donatie aan elkaar", want enkel door liefde te geven kan je liefde terugkrijgen. Deze link hebben we zelf geleerd bij ons project met de buurt waaruit de dankbaarheidsboekjes ontstaan zijn. Die les willen we dan ook delen met ons volledig team.
 
Week van de Belgische Muziek
Tussen 8 en 14 februari was het de week van de Belgische Muziek. Samen met onze vrijwilligers hebben we een selectie gemaakt van onze favoriete nummers uit eigen kweek. Deze hebben we gebundeld in een spotify-playlist, die kan je hier terugvinden.

Week van de Vrijwilligers
De eerste week van maart is de Week van de Vrijwilligers, daarom verstuurde Rataplan een kleinigheidje naar al onze vrijwilligers: handgemaakte, persoonlijke dankbaarheidsboekjes.

Dit idee sijpelde uit het lopende project Onze Buurt en is een idee van één van onze buurtbewoners. Het dankbaarheidsboekje is een schriftje waar je elke dag de zaken waarvoor je dankbaar bent kan opschrijven. Uiteraard stond in ons boek op nummer één: onze vrijwilligers.
Onze prachtige dankbaarheidsboekjes!
We krijgen wekelijks een bezoekje van Vera die ons van propere was voorziet. Steeds vergezeld door haar trouwe viervoeter.