Artist in Residence

Fikry El Azzouzi

SCHADUWVLIEGJES
een productie van Mestizo Arts Platform – Fiëbre vzw , KVS en Rataplan / Coproductie: ARSENAAL/LAZARUS, Arenberg

De demonen spelen in ons huis, in het voorjaar 2021 hebben verschillende artiesten uit een brede waaier aan disciplines gecollaboreerd aan deze voorstelling, in residentie in Rataplan:

Schaduwvliegjes

Een muzikale, zwarte komedie.

Twee absurde wezens voeden zich met lijken. De smaken en de geuren vertellen hen hoe elk van deze mensen stierf. Een longontsteking, een hartaanval, of een lotje uit de kanker-tombola. Deze aandoeningen lijken hen niet te deren. Maar met het proeven van hun laatste emoties hebben ze het veel lastiger. Vooral angst, woede, depressie en eenzaamheid. Dat brengt hen helemaal van hun stuk. Die geuren maken niet alleen misselijk, ze doen ook trippen en hallucineren.

Copyright: Victoriano Moreno

Hebben we die gevoelswereld onderschat? Zijn emoties gevaarlijker dan ziektes? En hoe fundamenteel kunnen ze ons als wezens ondermijnen?

Fikry El Azzouzi schrijft voor de twee performers, Chaib Idrissi en Enrique Noviello, een nieuwe tekst. Beide acteurs stralen een rauwe energie uit, hebben een bedreigend charisma maar ontwapenen door hun humor en lach. De stijl van scenograaf Younes van den Broeck sluit naadloos aan bij dit onderwerp en duo performers.
Copyright: Victoriano Moreno

Tekst en Regie: Fikry El Azzouzi / Spelcoach: Junior Mthombeni en Cesar Janssens / Dramaturg: Gerardo Salinas / Acteurs: Chaib Idrissi en Enrique Noviello / Scenografie en ontwerp Kostuum Younes Van den Broeck / Kostuum: Kiangana Mupatshi / Muziek:  Enrique Noviello / Coach Beweging: David Ramos Joao / Licht en techniek: Lou Konyk / Productie: Mestizo Arts Platform – Fiëbre vzw , KVS en Rataplan / Coproductie: ARSENAAL/LAZARUS, Arenberg

Meer informatie
hier.