Lucid Lucia

EP Release

Stuck In The Well

JAZZ
Maart 2016, Chicago. Reverend Jesse Jackson zit op een sofa in de backstage van ‘Takin’ it to the Streets’, een mensenrechtenfestival. Hij leest de krant. Saxofonist Vincent Brijs wandelt de ruimte binnen en neemt plaats op een stoel tegenover de reverend. Hij is op zijn ongemak. Je zit niet iedere dag oog in oog met vleesgeworden wereldgeschiedenis. Maar er was geen andere plek meer vrij. 
‘You did it, Vince,’ zegt de reverend. 
Brijs, nu nog zenuwachtiger, zegt: 
‘You talkin’ to me?’ 
’Sure.’ 
‘But… how do you know me?’ 
‘We know you,’ zegt de reverend, ‘we know you.’ 
Die korte conversatie is de kers op de taart in de carrière van Brzzvll, de band die tien jaar eerder door Vincent Brijs wordt opgericht in Antwerpen, België. 

Na vijftien jaar is het tijd om te stoppen of beter gezegd; bereiden ze zich voor op een make-over: Brijs slaat een nieuw creatief pad in, met een nieuwe bezetting, en een nieuwe sound. Er ligt een EP klaar om uit te komen in het najaar op het gelauwerde SDBAN Records label, onder een nieuwe naam. Met deze residentie en live stream sluiten ze 15 jaar BRZZVLL af.  

Lucid Lucia speelt dansbare muziek met een jazz-fusion, funk en rare groove sound die doet denken aan Amerikaanse bands uit de jaren ’70, maar met een eigentijds élan. Alsof je naar een redux van ‘Enter the Dragon’ waarin Bruce Lee de strijd aangaat met fladderende MacBooks, terwijl John Shaft EWI speelt in een macrobiotische striptent annex koffiebar. Er is ruimte voor improvisatie, met een strakke ritmesectie ter ondersteuning van sexy en inventieve blazers, funky toetsen en gitaar.

 




 

Credits

Vincent Brijs (Saxen, EWI)

Bart Borremans (Saxen )

Jan Willems (Toetsen)

Stijn Cools (Drums )

Dries Laheye (Bas)

James Williams (Drums, percussie)

Dries Verhulst (Gitaar)

Schrijf je in op de nieuwsbrief!